foto: imago images/Sven Simon
Vācija pagarinājusi ierobežojumus robežas šķērsošanai ar Čehiju un Austriju
Pasaulē
2021. gada 17. marts, 22:45

Vācija pagarinājusi ierobežojumus robežas šķērsošanai ar Čehiju un Austriju

Jauns.lv / LETA

Cerībā mazināt jaunā koronavīrusa paveidu izplatību, Vācija pagarinājusi ierobežojumus robežas šķērsošanai ar Čehiju un Austrijas Tiroles federālo zemi, trešdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

"Mēs ceram, ka varēsim pārtraukt pārbaudes [uz robežas] ar Austriju mazliet agrāk, iespējams, pat martā," laikrakstam "Muenchner Merkur" sacīja iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers, kuram ceturtdien plānota tikšanās ar Austrijas kancleru Sebastiānu Kurcu.

Zēhofers piebilda, ka Vācija uzmanīgi seko līdzi pasākumiem, kuru mērķis ir ierobežot jaunā koronavīrusa variantu izplatību Tirolē.

Kopš februāra Vācija pasludinājusi Čehiju, Slovākiju un daļu Tiroles par tā dēvētājām vīrusa variantu zonām un stingri ierobežojuši ceļošanu uz un no šīm teritorijām.

No šīm zonām Vācijā atļauts iebraukt tikai Vācijas pilsoņiem vai iedzīvotājiem. Ir gan pieļauti izņēmumi attiecībā uz svarīga darba veicējiem, tostarp kravu pārvadātājiem, tomēr viņiem iepriekš jāreģistrējas internetā un jāuzrāda negatīvs koronavīrusa tests, kas nav vecāks par 48 stundām.

Kontrole uz robežām vairākkārt novedusi pie sastrēgumu izveidošanās un izraisījusi domstarpības valdību vidū.

Tikmēr Vācijā atkal pieaug inficēto skaits, raisot bažas par trešo vīrusa vilni.

Roberta Koha institūts trešdien ziņoja par 13 435 jauniem Covid-19 gadījumiem. Vēl pirms nedēļas diennaktī tika reģistrēti 9146 jauni Covid-19 gadījumi.