Imigrantu dēļ audzinātājas Vācijas bērnudārzos var aizmirst par algas pielikumu
Arvien vairāk pieaug bažas, ka bērnudārzu darbinieki oktobra sākumā var uzsākt jaunu streiku.
Pasaulē
2015. gada 29. augusts, 21:58

Imigrantu dēļ audzinātājas Vācijas bērnudārzos var aizmirst par algas pielikumu

Jauns.lv

Vācijas bērnudārzu darbiniekiem, kas iesaistījušies cīņā par darba algu paaugstināšanu, nevajadzētu lolot lielas cerības uz panākumiem, jo nelegālo imigrantu plūdi municipalitāšu budžetos atstājuši maz lieku līdzekļu, sestdien žurnālā "Focus" publicētajā intervijā atzinušas amatpersonas.

"Aicinu arodbiedrības saskatīt saikni starp saspīlēto fiskālo situāciju pašvaldībās, ko daļēji izraisījušas lielās imigrantu izmaksas, un nereālistiskajām bērnudārzu darbinieku algu cerībām, un mainīt savu taktiku," izteicies Vācijas pilsētu un pašvaldību apvienības pārstāvis Gerds Landsbergs.

Lielu daļu no izdevumiem, kurus radījis Vācijas lēmums pieņemt simtiem tūkstošiem valstī nelikumīgi iebraukušo patvēruma meklētāju, jāsedz municipalitātēm, kas arvien aktīvāk pieprasa federālās valdības palīdzību.

Taču arī bērnudārzu darbinieki jau mēnešiem ilgi pieprasa algu paaugstināšanu. Vairākkārt jau notikuši nedēļām ilgi streiki, kas radījuši milzu problēmas strādājošajiem vecākiem.

Eva Loze, kas arī pārstāv Pilsētu un pašvaldību apvienību, žurnālam norādījusi, ka daudzu municipalitāšu finansiālais stāvoklis, kopš izjuka pēdējā sarunu kārta ar bērnudārzu darbinieku pārstāvjiem, ir vēl vairāk pasliktinājies, ņemot vērā izdevumus, ko prasa nelegālo imigrantu izmitināšana.

LETA/Foto: EPA/LETA