foto: AFP/Scanpix
Inficētajiem jāievēro karantīna - Dienvidkorejā veiks Covid-19 testus arī kaķiem un suņiem
Pasaulē
2021. gada 9. februāris, 17:44

Inficētajiem jāievēro karantīna - Dienvidkorejā veiks Covid-19 testus arī kaķiem un suņiem

Jauns.lv

Dienvidkorejas galvaspilsēta Seula turpmāk piedāvās veikt Covid-19 testu arī pilsētas iedzīvotāju kaķiem un suņiem, ziņo BBC.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad valsts paziņojusi par pirmo atklāto Covid-19 gadījumu dzīvniekam - kaķēnam.

Covid-19 testi tiks veikti tikai tiem mājdzīvniekiem, kuri izrādīs simptomus, piemēram, drudzi vai apgrūtinošu elpošanu, un kuru saimniekiem iepriekš diagnosticēta Covid-19 infekcija.

Ja tests būs pozitīvs, dzīvniekam būs jāievēro mājas karantīna, bet, kā norāda Dienvidkorejas slimību kontroles centra amatpersona, mājdzīvnieku nebūs nepieciešams izolēt no saimnieka, jo nav pierādījumu, ka dzīvnieks spētu infekciju nodot cilvēkam, bet atsevišķos pētījumos secināts, ka kaķis infekciju var nodot citam kaķim.

Tomēr, ja Covid-19 pozitīvajam dzīvniekam infekcijas izraisīto veselības problēmu dēļ būs nepieciešama hospitalizācija, tas tiks ievietots karantīnā pilsētas pārvaldītā iestādē.

Mājdzīvnieku saimniekiem Dienvidkorejā tiek ieteikts pastaigu laikā savus mīluļus turēt vismaz 2 metru attālumā no citiem cilvēkiem un dzīvniekiem.

Zināms, ka pirmais Covid-19 pozitīvā dzīvnieka gadījums Dienvidkorejā atklāts pagājušajā mēnesī. Tas bija kaķis, kurš mitinājās kādā reliģiskā iestādē. Veselības amatpersonām ir aizdomas, ka kaķi ar vīrusu aplipinājuši Covid-19 pozitīvi cilvēki.

Līdz šim pasaulē atklāti vairāki gadījumi, kad Covid-19 vīruss konstatēts dzīvniekiem, tomēr to skaits joprojām ir salīdzinoši neliels. Pagājušajā mēnesī Sandjego pirmo reizi Covid-19 konstatēts zooloģiskā dārza gorillām, bet iepriekš infekcija atklāta arī nebrīvē turētām lauvām un tīģeriem.