foto: imago images/Political-Moments/Scanpix
Vācijas policija apsūdz lidsabiedrības karantīnas noteikumu neievērošanā
Vācijas policija.
Pasaulē
2021. gada 31. janvāris, 13:53

Vācijas policija apsūdz lidsabiedrības karantīnas noteikumu neievērošanā

Jauns.lv / LETA

Vācijas federālā policijas priekšnieks Dīters Romans apsūdzējis lidsabiedrības par Covid-19 pandēmijas ierobežošanai noteikto ierobežojumu neievērošanu.

"Tikai pēdējo sešu dienu laikā federālā policija reģistrējusi aptuveni 600 lidsabiedrību izdarītus pārkāpumus," sarunā ar laikrakstu "Bild am Sonntag" izteicies Romans.

No teritorijām, kur ir augsts inficēšanās līmenis ar Covid-19 vai konstatētas vīrusa mutācijas, Vācijā ieradušies pasažieri, kas nav atbilstoši reģistrēti vai kuriem nav negatīva Covid-19 testa, lai gan saskaņā ar noteikumiem tiem tas bija jāuzrāda pirms iekāpšanas lidmašīnā, norādījis policijas priekšnieks.

"Tā ir bezatbildība," uzsvēris Romans, piebilstot, ka kontroles trūkums ir iemesls ieviestajiem ieceļošanas aizliegumiem.

Lidsabiedrībām par katru pārkāpumu veselības aizsardzības iestādes tagad piemēro līdz pat 25 000 eiro lielu sodanaudu, pavēstīja policijas priekšnieks.

Kopš sestdienas Vācija aizliegusi ieceļot personām, kas ierodas no valstīm, kur izplatīti lipīgāki vīrusa paveidi.

To valstu sarakstā, no kurām liegta ieceļošana, iekļauta Brazīlija, Dienvidāfrika, Īrija, Lielbritānija un Portugāle. Sarakstu paredzēts papildināt ar Lesoto un Svatini.

Lidsabiedrībām, dzelzceļa un autotransporta uzņēmumiem, kā arī kuģniecībām līdz 17.februārim aizliegts transportēt pasažierus no šīm valstīm.

Tas neattiecas uz Vācijas pilsoņiem, Vācijā dzīvojošajiem ārvalstniekiem un uz tranzīta pasažieriem.