foto: ZUMAPRESS.com
Iepriekš ticis bloķēts vakcīnas "Sputņik V" tvitera konts
Pasaulē
2021. gada 14. janvāris, 21:43

Iepriekš ticis bloķēts vakcīnas "Sputņik V" tvitera konts

Jauns.lv / LETA

Iepriekš ticis bloķēts tvitera konts, kas izveidots Krievijā radītās Covid-19 vakcīnas "Sputņik V" popularizēšanai, ceturtdien paziņojis Krievijas Tiešo investīciju fonds, kas finansēja vakcīnas izstrādi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tagad piekļuve ir atjaunota, konts saņēmis paskaidrojumu, ka nobloķēts kāda iespējama drošības pārkāpuma dēļ no Virdžīnijas, ASV.

""Sputņik V" konts @sputnikvaccine ir ierobežots. Mēs pētām iemeslus, kādēļ," iepriekš paziņoja fonds.

"Caur tviteri mēs esam dalījušies ar visu informāciju un esam bijuši atklāti un caurspīdīgi par to, kā vakcīna darbojas," bija norādīts fonda paziņojumā.

Krievija augustā paziņoja par pasaulē pirmās Covid-19 vakcīnas reģistrāciju, izpelnoties starptautisko ekspertu kritiku, jo tobrīd tā bija izmēģināta tikai pavisam nelielam skaitam cilvēku.

Turpmākajos mēnešos, lai gan klīniskie pētījumi nebija pabeigti, vakcinēšanās tika piedāvāta mediķiem un skolotājiem, arī vairākas augstas amatpersonas paziņoja, ka ir to saņēmušas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka "Sputņik V" ir pasaulē labākā vakcīna pret jauno koronavīrusu, un lika amatpersonām nākamnedēļ sākt cilvēku masveida vakcināciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās