foto: Pixabay
Austrija izraidījusi turku spiegu
Pasaulē
2021. gada 12. janvāris, 23:20

Austrija izraidījusi turku spiegu

Jauns.lv / LETA

Austrija izraidījusi turku izcelsmes Itālijas pilsoni, kurš apsūdzēts spiegošanā un plānos nogalināt austriešu sabiedrībā zināmas personas, kas kritizējušas Turcijas prezidentu, otrdien paziņojusi apsūdzētā advokāte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

53 gadus vecais Feijazs Ozturks pagājušajā gadā pats padevās Austrijas izlūkdienestam.

Saskaņā ar bijušās Austrijas deputātes Berivanas Aslanas sacīto, Ozturks apsūdzēts mēģinājumā nogalināt viņu un vēl divus cilvēkus, kuri kritizējuši Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

"Varasiestādes uzskatīja viņu par tūlītēju draudu sabiedriskajai drošībai, un pirms Ziemassvētkiem viņš tika nogādāts līdz Itālijas robežai," ziņu aģentūrai atklāja Ozturka advokāte.

Prokuratūra apstiprināja, ka septembrī pret Ozturku sākta izmeklēšana un viņam pēc tam izvirzītas apsūdzības militārā spiegošanā ārvalsts labā.

Ozturka lietu tiesā plānots sākt izskatīt 4.februārī, apstiprināja Vīnes krimināltiesa.

Notiesāšanas gadījumā viņam draud līdz diviem gadiem ilgs cietumsods.

Kā vēsta vietējā preses, Ozturks izmeklētājiem atzinies, ka viņš sniedzis nepatiesu informāciju Turcijas tiesā prāvā, kurā ASV konsulāta darbinieks Stambulā pērnā gada jūnijā tika notiesāts par terorismu.

Tā kā Ozturku vairs nevarēja paturēt pirmstiesas apcietinājumā, Austrijas varasiestādes nolēma viņu izraidīt, skaidroja Ozturka advokāte.

Viņa sacīja, ka Ozturks vēlas atgriezties Austrijā, un viņa lūgusi uz laiku atcelt aizliegumu viņam atrasties Austrijā, lai viņš varētu piedalīties savā tiesas prāvā.

Aslana šonedēļ ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka viņa joprojām atrodas policijas aizsardzībā.

Turcijas varasiestādes ir noliegušas, ka būtu jebkādā veidā saistītas ar Ozturku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās