foto: AP/Scanpix
ES krāpšanas apkarošanas aģentūra sākusi izmeklēšanu par "Frontex"
"Frontex" kopš marta bijis iesaistīts vairākos incidentos uz Grieķijas-Turcijas jūras robežas.
Pasaulē
2021. gada 12. janvāris, 14:40

ES krāpšanas apkarošanas aģentūra sākusi izmeklēšanu par "Frontex"

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienības (ES) krāpšanas apkarošanas birojs OLAF sācis izmeklēšanu par ES robežsardzes aģentūru "Frontex", otrdien apstiprināja OLAF preses sekretārs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"OLAF var apstiprināt, ka ir sākta izmeklēšana saistībā ar "Frontex"," teikts OLAF preses biroja paziņojumā.

"Tas, ka OLAF veic izmeklēšanu, nenozīmē, ka iesaistītās personas vai organizācijas ir veikušas pārkāpumus vai krāpšanu. OLAF pilnā mērā respektē izmeklēšanas skarto personu vai organizāciju nevainīguma prezumpciju un tiesības uz aizstāvību," skaidroja preses birojs.

Kā vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz ES amatpersonām, izmeklēšana esot saistīta ar apsūdzībām par aizvainojošām darbībām, prettiesisku rīcību un migrantu atvirzīšanu no ES robežas.

Izmeklēšana esot uzsākta janvāra sākumā, vēsta "Politico".

Kā paskaidroja "Frontex" preses sekretārs Kriss Borovskis, aģentūra "pilnā mērā sadarbojas ar OLAF".

Oktobrī publicētajā projekta "Bellingcat" un vairāku mediju pētījumā bija apgalvots, ka "Frontex" kopš marta bijis iesaistīts vairākos incidentos uz Grieķijas-Turcijas jūras robežas.

"Frontex" šīs apsūdzības noraida.

Nelegālo imigrantu nogādāšana atpakaļ ostās, no kurām viņi uzsākuši ceļu, vai atvirzīšana atpakaļ starptautiskajos ūdeņos, ir starptautisko tiesību un Eiropas normu pārkāpums.

"Frontex" pēdējo gadu laikā vairākkārt pārmests, ka aģentūra sadarbojas ar nacionālajām krasta apsardzes struktūrām un veic šādas darbības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās