Satraukums Indonēzijā pēc lidmašīnas pazušanas: tuvinieki lidostās joprojām cer sagaidīt savus mīļos

gallery icon
Pasaulē
2021. gada 10. janvāris, 21:39

55 pieaugušie un 7 bērni - tuvinieki caur asarām stāsta par mīļajiem, kuri zaudēti Indonēzijas lidmašīnas avārijā

Jauns.lv

Indonēzijā turpinās sestdien avarējušās lidsabiedrības "Sriwijaya Air" lidmašīnas "Boeing 737-500" 62 pasažieru meklēšana. Svētdien ģimenes locekļi pulcējās upuru identificēšanas centrā Džakartā un krīzes centrā Pontianakā, kur gaidīja ziņas par saviem tuviniekiem.

Lidmašīna, kas bija ceļā no galvaspilsētas Džakartas uz Pontianaku Borneo salā, strauji zaudēja augstumu aptuveni četras minūtes pēc pacelšanās gaisā no lidostas. Pēc tam kontakts ar gaisa satiksmes dispečeriem pazuda.

Saskaņā ar Indonēzijas transporta ministra teikto, lidmašīnā atradās 50 pasažieri - 43 pieaugušie un 7 bērni, kā arī 12 apkalpes locekļi.

Atrastas Indonēzijā avarējušās lidmašīnas atlūzas

irēji atraduši ķermeņa daļas, atlūzas un apģērbu ūdeņos, kur, domājams, nogrimusi Indonēzijā sestdien avarējusī lidsabiedrības "Sriwijaya Air" lidmašīna "Boeing 737-500" ...

gallery icon

Nirēji līdz šim atraduši ķermeņa daļas, lidmašīnas atlūzas un apģērbu ūdeņos, kur lidmašīna nogrimusi. Pateicoties karaflotes kuģa uztvertajiem signāliem, noteikts arī, kur atrodas abas lidmašīnas "melnās kastes". Sērojošie tuvinieki padalījušies stāstos par bojāgājušajiem radiniekiem ar raidorganizāciju CNN.

Devās mājup no bērēm

Agusa Minarni un Muhameds Amins bija devušies uz Džakartu, lai apmeklētu Amina tēva bēres. Vienlaikus laulātie satika arī vienu no saviem dēliem, kurš mācās internātskolā. 

foto: Facebook
Muhameds Amins, Agusa Minarni un viņu dēls

Abiem bija paredzēts lidot mājās jau 5.janvārī, bet, kad viņi otrdien ieradās lidostā, viņiem paziņoja, ka ir nepieciešams negatīvs Covid-19 tests. Testa nodošana un rezultātu saņemšana aizņēma vairākas dienas, tāpēc Minarni un Aminam nācās pārreģistrēt lidojumu, lai mājup dotos ar citu pārvadātāju.

Kā atklāj Minarni brālis Junuss, māsas zaudējums ir atstājis milzīgu robu ģimenē, un visiem viņas ļoti pietrūks. Viņa bijusi laipna un izpalīdzīga, bieži palīdzējusi brālim un māsai.

Junuss atklāj CNN, ka tagad uzņemsies atbildību par pāra bērniem - pusaudžiem, kuri nu kļuvuši par bāreņiem.

Viņš piebilda, ka cer, ka Indonēzijas varas iestādes darīs visu iespējamo, "lai vismaz atrastu viņu mirstīgās atliekas jebkādā formā", lai viņš varētu māsu apglabāt. "Tas ir viss, uz ko es ceru," viņš teica.

Četru cilvēku ģimene ar zīdaini

Avarējušajā lidmašīnā bijusi arī piecu cilvēku ģimene - 26 gadus vecais Rizki Vahudi, viņa 26 gadus vecā sieva Indaha un abu 7 mēnešus vecais zīdainis. Kopā ar viņiem bijusi arī vīrieša māte un brālēns.

foto: Facebook
Rizki Vahudi, Indaha un abu zīdainis

Ģimene bija ciemos pie radiem Bangkas salā un caur Džakartas lidostu devās uz mājām.

Svētdien divi Vahudi onkuļi nodevuši savus DNS paraugus, lai palīdzētu identificēt radinieku mirstīgās atliekas.

Grūtniece ceturtajā mēnesī ar bērniem

Par saviem tuviniekiem sēro Ivans, kurš aviokatastrofā zaudējis gaidībās esošo māsu Ratihu, māsas divgadīgo meitu, savu astoņus gadus veco dēlu, onkuli un tanti.

foto: Instagram
Ratiha ar brāļadēlu un meitu

Ivana māsa Ratiha pirms izlidošanas no lidostas savā "Instagram" profilā bija publicējusi ierakstu, kurā atvadījās no radiniekiem, kuri dzīvo Džakartā.

Sievietes "Instagram" lapā redzamas vēl vairākas fotogrāfijas, kurās viņa redzama kopā ar savu meitu un brāļadēlu lidmašīnā.

Tēvs, kurš atgriezās no komandējuma

Johaness Suherdi uz Džakartu bija devies komandējumā un ar nepacietību gaidīja atgriešanos pie savas ģimenes.

foto: Facebook
Johaness Suherdi ar ģimeni

Viņa 32 gadus vecā sieva CNN stāsta, ka joprojām cer, ka vīru atradīs dzīvu. Viņu mājās gaida piecus gadus vecs dēls.

Sieva stāsta, ka neilgi pirms pacelšanās vīrs ar viņu runājis pa telefonu. "Viņa pēdējā ziņa man bija atgādinājums aizvest mūsu dēlu pie ārsta, jo viņam bija drudzis," viņa teica.

Caur asarām viņa pavēstīja CNN, ka dēls nemitīgi jautā, kad tētis būs mājās. Krīzes centrā Pontianakā ieradies arī Suherdi tēvs, kurš līdz ar dažādiem fiziskiem priekšmetiem ātrākam identificēšanas procesam iesniedzis arī savu DNS.