foto: BNS/Scanpix
Iepirkšanās trakums Lietuvā: pēc paziņojuma par rīt gaidāmo "lokdaunu" cilvēku bari pārplūdina veikalus
Pasaulē
2020. gada 15. decembris, 06:18

Iepirkšanās trakums Lietuvā: pēc paziņojuma par rīt gaidāmo "lokdaunu" cilvēku bari pārplūdina veikalus

Jauns.lv

Pāris dienas pirms gaidāmajiem striktajiem Covid-19 ierobežojumiem Lietuvas lielveikali piedzīvo strauju pircēju pieplūdumu, jo ļaudis steidzas izmantot pēdējos brīžus, lai neierobežoti iepirktos. Zināms, ka no trešdienas, 16.decembra, visi nepārtikas preču veikali, izņemot aptiekas un veterinārās klīnikas, Lietuvā tiks slēgti.

Pārpildītās autostāvvietas pie Lietuvas lielveikaliem 14.decembrī

Pāris dienas pirms gaidāmajiem striktajiem Covid-19 ierobežojumiem Lietuvas lielveikali piedzīvo strauju pircēju pieplūdumu, jo ļaudis steidz izmantot pēdējos brīžus, lai ...

gallery icon

Kā redzams aculiecinieku uzņemtajās fotogrāfijās, autostāvvietas pie lielākajiem Lietuvas lielveikaliem pirmdien, 14.decembrī, bijušas pārpildītas.

Cilvēki steigušies izmantot pēdējos brīžus pirms stingrāku noteikumu stāšanās spēkā.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Lietuvas jaunās premjerministres Ingrīdas Šimonītes vadītā valdība svētdien, 13. decembrī, lēma pagarināt karantīnu līdz 2021. gada janvāra beigām. Tostarp paredzēts noteikt vēl citus stingrākus ierobežojumus.

Striktie ierobežojumi spēkā stāsies no trešdienas, 16.decembra.

Tie paredzēs aizliegumu iedzīvotājiem doties ārpus dzīvesvietas pašvaldības (izņemot darba, tuvinieku nāves vai medicīniskās palīdzības saņemšanas gadījumos), kā arī nepārtikas veikalu slēgšanu, izņemot aptiekas un veterinārās klīnikas.

Kā Covid-19 pacientus Lietuvā nogādā Viļņas pilsētas klīniskajā slimnīcā

gallery icon

Tāpat izglītības iestādes, izņemot bērnudārzus, strādās attālināti, kā arī tiks aizliegti tuvi kontakti ārpus vienas mājsaimniecības, izņemot ārkārtas gadījumus.

Kā ziņots, inficēšanās ar Covid-19 Lietuvā līdz šim diagnosticēta 95 021 cilvēkam, bet atveseļošanās apstiprināta 38 957 cilvēkiem.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 825 cilvēki, bet vēl 402 cilvēkam ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.