foto: AFP/Scanpix
Vācija ļaus deportēt sīriešus, kurus uzskatīs par draudu sabiedrības drošībai
Polcija Vācijā ved uz tiesu sīrieti, kurš 2019.gada 7.oktobrī ar zagtu auto ietriecās vairākās citās automašīnās un ievainoja 18 cilvēkus.
Pasaulē
2020. gada 11. decembris, 16:10

Vācija ļaus deportēt sīriešus, kurus uzskatīs par draudu sabiedrības drošībai

Jauns.lv / LETA

Vācija piektdien paziņoja, ka ar nākamo gadu ļaus uz dzimteni deportēt sīriešus, kas tiek uzskatīti par draudu drošībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vācija 2015.-2016.gada migrācijas krīzes laikā ļāva valstī ierasties tūkstošiem sīriešu, tomēr drošības jomas amatpersonas tagad uzskata, ka ir pienācis laiks atcelt totālo deportēšanas aizliegumu.

"Attiecībā uz deportēšanu [uz Sīriju] noteiktā vispārējā aizlieguma termiņš beigsies šā gada beigās," Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Hanss Georgs Engelke pavēstīja žurnālistiem.

"Tie, kas ir pastrādājuši noziegumus vai tiecas īstenot teroristiskus mērķus, lai nodarītu nopietnu kaitējumu mūsu valstij un mūsu iedzīvotājiem, mūsu valsts ir jāpamet, un viņi to pametīs."

Lēmums pieņemts Vācijas iekšlietu ministra Horsta Zēhofera telefonkonferencē ar federālo zemju iekšlietu ministriem.

Vācijā ir aptuveni 90 sīrieši, kas tiek turēti aizdomās, ka viņi varētu būt islāmisti, sacīja Engelke.

Aicinājumi noteikumus deportēšanas jomā mainīt aktīvāk sāka skanēt pēc tam, kad novembrī tika aizturēts kāds sīrietis, kas tiek turēts aizdomās par divu cilvēku saduršanu Drēzdenē.

20 gadus vecais vīrietis, kas ir apsūdzēts par viena tūrista nogalināšanu un otra ievainošanu, jau pirms tam vairākkārt notiesāts par noziegumiem un darbojies islāmistu kustībā.

Viņam Vācijā bija tā dēvētā pieciešamā migranta statuss, kas tiek piešķirts cilvēkiem, kuru lūgumi par patvēruma piešķiršanu ir noraidīti, bet kurus nevar deportēt.

Migrācijas krīzes kulminācijas laikā 2015. un 2016.gadā Vācija uzņēma vairāk nekā miljonu migrantu, arī vairākus desmitus tūkstošus sīriešu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās