foto: Ekrānšāviņš
Policistu konflikts ar sievieti pludmalē ASV nodokļu maksātājiem izmaksā simtiem tūkstošus
Emīlija Vainmena konfliktā ar policiju
Pasaulē
2020. gada 3. decembris, 07:00

Policistu konflikts ar sievieti pludmalē ASV nodokļu maksātājiem izmaksā simtiem tūkstošus

Jauns.lv

Filadelfijas štatā ASV kāda 22 gadus jauna sieviete uzvarējusi tiesas prāvā pret vietējo policiju. Kārtības sargu agresīvā darbība nodokļu maksātājiem izmaksājusi 325 tūkstošus dolāru.

Incidents notika 2018. gadā, taču tikai šogad atrisināts ar tiesas palīdzību. Emīlija Vainmena, tobrīd 20 gadus jauna, atradās Vaildvudas pilsētas pludmalē kopā ar draudzeni un savu nepilnus 2 gadus veco meitu. Kad pienākuši kārtības sargi, tie norādījuši uz blakus esošām, neatvērtām alkoholisko kokteiļu bundžām un likuši jaunietei iepūst alkometrā. Kārtības sargu ieskatā jauniete izskatījusies pārāk jauna, lai lietotu grādīgos dzērienus (ASV alkoholiskos dzērienus drīkst lietot no 21 gada vecuma, un to nav atļauts darīt pludmalē).

foto: Ekrānšāviņš
Emīlija Vainmena konfliktā ar policiju

Pēc divām alkohola līmeņa koncentrācijas pārbaudēm mēraparātos nekas nav uzrādījies. Vainmena, neizprotot pārbaudes pamatotību, sākusi agresīvi izteikties un atteicās likumsargiem sniegt savus personas datus. Tālākos notikumus fiksējuši aculiecinieki un video redzams, kā policisti ar varu viņas divus gadus vecās meitas priekšā arestē sievieti. Vēlāk arī policija publicējusi video, kas fiksēts ar pie vestes piestiprinātu kameru.

Video materiālos redzams, kā policisti ar varu aiztur Vainmenu, izgriež viņas rokas, rauj aiz matiem un sit ar dūrēm pa seju. Tajos dzirdams, kā Emīlija kliedz: “Jums nav tiesību mani tā sist! Esmu sieviete! Es neesmu izdarījusi pārkāpumu!”. Savukārt policijas teiktajā var saklausīt vārdus: “Tas ir viss, tevi tūlīt noliksim!”

Pati Emīlija vēlāk atzinusi savu vainu policijas apsūdzībā par nekārtības celšanu. Emīlijas sods ir viena gada policijas uzraudzība un liegums atkal ierasties Vaildvudā. Savukārt Vainmenas advokāti savā tiesas apsūdzībā norādīja, ka policija bez iemesla uzbrukusi sievietei viņas zīdaiņa klātbūtnē. Tā rezultātā Vainmena uzvarējusi tiesā un ieguvusi kompensāciju par morālo kaitējumu – 325 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Šī brīža Vaildvudas mērs un tā preses pārstāvji incidentu nekomentē, taču kādreizējais mērs Ērnijs Trojāno izteicies, ka policija tikai darījusi savu darbu. “Policisti neko neeskalēja. Viņa tur atradās ar alkoholu. Viņa atzina savu vainu un saņēma milzu naudu! Izturies pret policiju ar necieņu un saņem algu katru dienu,” viņš ironizēja.

Tēmas