foto: REUTERS/SCANPIX
EP deputāts no Polijas pārmet ES amatpersonām tām neērta atzinuma slēpšanu
Konkrētu ES amatpersonu vārdus EP deputāts neminēja.
Pasaulē
2020. gada 1. decembris, 17:10

EP deputāts no Polijas pārmet ES amatpersonām tām neērta atzinuma slēpšanu

Jauns.lv / LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Polijas Jaceks Sarjušs-Volskis pārmetis Eiropas Savienības (ES) amatpersonām, ka tās slēpušas tām neērtu juridisko atzinumu par mehānismu, kas saistītu ES finansējuma piešķiršanu ar likuma varas ievērošanu bloka dalībvalstīs.

Sarjušs-Volskis, kurš bijis EP deputāts kopš 2004.gada jūnija, pirmdien pārmeta ES amatpersonām negodīgumu un manipulēšanu, paturot noslēpumā juridisko atzinumu, kas datēts ar 2020.gada 25.oktobri. Taču konkrētu ES amatpersonu vārdus viņš neminēja.

Sarjušs-Volskis sacīja, ka šis atzinums norādījis uz konkrētā mehānisma prettiesiskumu un nesavienojamību ar ES līgumiem.

Viņš tviterī ir publiskojis fragmentus no šī atzinuma, ko sastādīja Eiropadomes juridiskais dienests.

Poļu tīmekļa vietne "tysol.pl" ziņo, ka atzinums runājis par sliktu EP un Vācijas idejai sasaistīt ES finansējumu piešķiršanu ar likuma varas ievērošanu.

Jau ziņots, ka Polija un Ungārija ir uzlikušas veto ES ilgtermiņa budžetam un bloka tautsaimniecības atveseļošanas paketei pēc Covid-19 izraisītās krīzes. Abas valstis iebilst pret tā dēvētās likuma varas sasaistīšanu ar ES finansējuma saņemšanu.