foto: Stringer/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Protesta akcijās Baltkrievijā svētdien vairāk nekā 400 aizturēto
Pēc "Vjasna" datiem pavisam aizturēti 416 cilvēki.
Pasaulē
2020. gada 30. novembris, 07:48

Protesta akcijās Baltkrievijā svētdien vairāk nekā 400 aizturēto

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijā svētdien notikušajās protesta akcijās pret autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu aizturēti vairāk nekā 400 cilvēku, liecina cilvēktiesību aizstāvības centra "Vjasna" ("Pavasaris") apkopotā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc "Vjasna" datiem, pavisam aizturēti 416 cilvēki - vairākums no tiem Minskā, bet arī Baranovičos, Borovļanos, Brestā,   Dzeržinskā,  Gatovā, Grodņā,  Ivjē, Korobčicos, Lidā, Ļahovičos, Ļesnojā,  Mogiļevā, Molodečnā,  Smoļevičos, Vitebskā un Žodinā.

foto: Stringer/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Pēc "Vjasna" datiem pavisam aizturēti 416 cilvēki.

Jau ziņots, ka, tāpat kā iepriekšējās svētdienās, arī aizvadītajā svētdienā Baltkrievijā notika varas iestāžu nesankcionētas protesta akcijas pret  Lukašenko režīmu.

Tā kā milicija cenšas nepieļaut režīma pretinieku pulcēšanos Minskas centrā,  opozīcijai mainīja taktiku, aicinot savus atbalstītājus rīkot mazākus mītiņus katrā galvaspilsētas apkaimē.

"Lielas ļaužu kolonnas sapulcējušās bez izņēmuma visos Minskas rajonos. Lukašenko milicija izmisīgi traucas no rajona uz rajonu," vēstīja lietotnes "Telegram" kanāls "Nexta Live", kas palīdz koordinēt demonstrācijas.

Režīma drošības spēki demonstrantu izklīdināšanai atkal izmantoja stekus, trokšņa granātas un asaru gāzi.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimstas kopš 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

Eiropas Savienība noteikusi sankcijas pret personām, kas atbildīgas par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestu apspiešanu, kā arī paziņojusi, ka neuzskata Lukašenko par leģitīmu prezidentu.