foto: Ekrānuzņēmums
Lukašenko bez cimdiem un mediķu cepurītē ierodas slimnīcā, kur tiek aprūpēti Covid-19 pacienti: "Nu, rādi, kā tu viņus ārstē"
Aleksandrs Lukašenko ar visu savu stāju un uzvedību mēģinājā parādīt, ka nebaidās no Covid-19.
Pasaulē
2020. gada 27. novembris, 12:38

Lukašenko bez cimdiem un mediķu cepurītē ierodas slimnīcā, kur tiek aprūpēti Covid-19 pacienti: "Nu, rādi, kā tu viņus ārstē"

Jauns.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apmeklēja koronavīrusa slimnieku "sarkano zonu" Minskas 6. Klīniskajā slimnīcā. Valsts galva ar visu savu stāju izrādīja, ka nebaidās inficēties vēlreiz.

Valsts vadītājs sejas masku uzvilka tikai pašā pēdējā brīdī, kad jau bija sasveicinājies ar ārstiem. Arī cimdus viņam pasniedza mediķi, bet Lukašenko tos vienkārši, saspiestus turēja rokās. Galvā viņš bija uzvilcis parastu mediķu cepuri, bet visi apkārtējie bija tērpušies speciālos aizsargtērpos.

foto: Ekrānuzņēmums
Aleksandrs Lukašenko ar visu savu stāju un uzvedību mēģinājā parādīt, ka nebaidās no Covid-19.

Lukašenko preses dienesta "Telegram" kanālā "Pul pervogo” publicēts video, kurā iemūžināta valsts galvas bezbailīgā ieiešana Covid-19 „sarkanajā zonā” un sasveicināšanās ar ārstu. Viņš palūdza mediķei parādīt, "kā viņa ārstē".

Ar visu savu uzvedību un izturēšanos, Aleksandrs Lukašenko rādīja, ka nebaidās no atkārtotas inficēšanās. Iepriekš prezidents bija paziņojis, ka izslimojis Covid-19 salīdzinoši vieglā formā.

Vietēji mediji vēsta, ka prezidenta pastāstīja, ka medicīnisko aprūpi Covid-19 pacientiem sniedz vairāk nekā tūkstotis darbinieku. Kopš epidēmijas sākuma klīnika palīdzējusi jau 5500 slimniekiem.

Baltkrievijā kopš epidēmijas sākuma reģistrēti nedaudz vairāk par 130 tūkstošiem Covid-19 gadījumiem. Miruši 1128 pacienti, izveseļojušies 108 769, bet ārstējas vēl 20 115 pacienti.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā turpinās kopš 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa Lukašenko atkāpšanos.

Eiropas Savienība noteikusi sankcijas personām, kas atbildīgas par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestu apspiešanu, kā arī paziņojusi, ka neuzskata Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon