foto: AP/Scanpix
Atsaucies Dohas lidostas tualetes atkritumu tvertnē pamestā zīdaiņa tēvs
Brīdis, kad Hamadas starptautiskajā lidostā tika atrasts mazulis
Pasaulē
2020. gada 24. novembris, 15:01

Atsaucies Dohas lidostas tualetes atkritumu tvertnē pamestā zīdaiņa tēvs

Jauns.lv

Kataras amatpersonas paziņojušas, ka izdevies noskaidrot sievieti, kura oktobrī Dohā, Hamadas starptautiskās lidostas tualetes atkritumu tvertnē ievietoja un atstāja savu jaundzimušo mazuli, ziņo CNN. Šis notikums pievērsa pastiprinātu ārvalstu mediju uzmanību pēc tam, kad vairākas lidostas apmeklētājas sūdzējās par nesankcionētu un apkaunojošu medicīnisko pārbaudi, lidostas personālam cenšoties atrast māti, kura pametusi mazuli.

Kataras prokurors pirmdien paziņojumā norādījis, ka sava bērna slepkavības mēģinājumā apsūdzēta kāda "Āzijas valsts pilsone". Pašreiz ir uzsākta tiesvedība, lai sievieti arestētu. Ja viņu notiesās, viņai Katarā draud līdz 15 gadus ilgs cietumsods.

Saskaņā ar prokurora paziņojumu, par sievietes rīcību varas iestādēm pastāstījis mazuļa tēvs - arī kādas Āzijas valsts pilsonis. Bērna tēvs pastāstīja Kataras prokuroriem, ka māte tūlīt pēc bērna piedzimšanas viņam nosūtījusi ziņu ar jaundzimušā attēlu un piebildi, ka "viņa ir izmetusi bērnu un aizbēgusi uz savu valsti".

Tiek uzskatīts, ka sieviete atstājusi zīdaini tualetē un pēc tam devusies uz lidmašīnas reisu. Uz kurieni sieviete lidojusi, paziņojumā nav teikts. "Dodoties uz lidojumu, māte jaundzimušo bērnu iemeta atkritumu tvertnē vienā no lidostas izlidošanas zāles tualetēm un iekāpa lidmašīnā uz savu galamērķi," teikts paziņojumā.

Tāpat apsūdzības izvirzītas nenoteiktam skaitam lidostas apsardzes dabinieku, kuri veikuši vairāku sieviešu medicīnisko pārbaudi. Viņiem var draudēt cietumsods līdz pat 3 gadiem. Darbinieki neesot uzskatījuši, ka tas, ko viņi dara, ir pretlikumīgi, teikts prokuratūras paziņojumā.

Jauns.lv jau ziņojis, ka šī gada 2.oktobrī Hamadas starptautiskās lidostas tualetē tika atrasts zīdainis. Varasiestādes ziņoja, ka mazulis bijis vai nu ievietots atkritumu tvertnē, vai arī atstāts blakus tai.

Pēc zīdaiņa atrašanas lidostas apsardzes darbinieki veica medicīniskās pārbaudes vairāk nekā 18 sievietēm no 10 dažādiem lidmašīns reisiem, tostarp 13 austrālietēm, kuras bija ieradušās uz Sidnejas reisu. Bez jebkādiem paskaidrojumiem viņas tika aizvestas uz slēgtu telpu, kur ārsts viņām licis izģērbties un veicis medicīnisku pārbaudi, lai konstatētu, kura no viņām nesen dzemdējusi. Austrālija par notikušo incidentu izteica nopietnas bažas un pieprasīja paskaidrojumus. 

28.oktobrī Kataras valdība pauda nožēlu un atvainojās cietušajām lidostas klientēm par ciešanām un personiskās brīvības pārkāpumiem.

Katarā stāšanās dzimumattiecībās pirms laulībām ir pretlikumīgi. Nereti sievietes izvēlas pamest savus bērnus, lai izvairītos no cietumsoda.