foto: EPA/Scanpix
Merkele pēc Baidena uzvaras apliecina, ka Vācija būs kopā ar ASV, šķetinot globālās problēmas
Merkele uzsvēra, ka "abu valstu draudzība ir izturējusi laika pārbaudi".
Pasaulē
2020. gada 9. novembris, 16:28

Merkele pēc Baidena uzvaras apliecina, ka Vācija būs kopā ar ASV, šķetinot globālās problēmas

Jauns.lv / LETA

Vācija būs plecu pie pleca kopā ar ASV, risinot globālos izaicinājumus, arī koronavīrusa pandēmijas un globālās sasilšanas problēmas, pirmdien pēc demokrātu kandidāta Džo Baidena uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās apliecināja Vācijas kanclere Angela Merkele.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paziņojumā, kura tonis ir krietni siltāks, salīdzinot ar izteikumiem pirms četriem gadiem, kad cīņā par Balto namu uzvarēja republikānis Donalds Tramps, Merkele uzsvēra "abu valstu draudzību, kas izturējusi laika pārbaudi".

Amerikāņi svin Baidena uzvaru

gallery icon
20

Merkele atgādināja par Baidena "vairākas desmitgades ilgo pieredzi ārpolitikā", kā arī "labajām tikšanās reizēm un sarunām", kas viņiem bijušas.

Viceprezidenta amatā ievēlētā Kamala Harisa, "būdama šajā amatā pirmā sieviete un divu imigrantu atvase", daudziem kalpo par iedvesmu, norādīja kanclere.

Simtiem cilvēku Ņujorkas centrā jau priekšlaicīgi svin Baidena uzvaru vēlēšanās

Manhetenā sākušies svētki par godu demokrātu prezidenta amata kandidāta Džo Baidena tuvošanos uzvarai.

gallery icon
30

2016.gadā Vācijas kanclere, apsveicot Trampu ar uzvaru vēlēšanās, pauda arī brīdinājumu, ka sadarbosies ar ASV prezidentu ar nosacījumu, ka viņš ievēro demokrātiskās vērtības.

Tagad Merkele sola, ka būs "plecu pie pleca" ar ASV "smagajā koronavīrusa pārbaudījumā, cīņā ar globālo sasilšanu un cīņā ar terorismu", piebilstot, ka Vācijai un ASV ir daudzas kopīgas intereses.

Džo Baidens ar sievu Džilu Baidenu

gallery icon
38

"Vācieši un eiropieši zina, ka mums šajā partnerībā XXI gadsimtā ir jāuzņemas lielāka atbildība," viņa sacīja.

"Amerika ir un būs mūsu vissvarīgākais sabiedrotais, bet tā sagaida, un pilnīgi pamatoti, ka mēs palielināsim savus pūliņus un garantēsim paši savu drošību, un iestāsimies pasaulē par savu pārliecību."

ASV 3.novembrī notika prezidenta vēlēšanas, un tajās atbilstoši provizoriskajiem rezultātiem un mediju aplēsēm uzvarējis demokrāts Baidens.

Tramps pret Baidenu. 2020. gada vēlēšanu kampaņu pēdējie metri

gallery icon
51
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās