foto: REUTERS/SCANPIX
Spēcīgie vārdi Kamalas Harisas uzrunas laikā saraudina amerikāņus
Pasaulē
2020. gada 8. novembris, 11:57

Spēcīgie vārdi Kamalas Harisas uzrunas laikā saraudina amerikāņus

Jauns.lv / LETA

ASV senatore Kamala Harisa, kas kļūs par pirmo melnādaino sievieti ASV viceprezidenta amatā, savā uzvaras runā sestdien solīja, ka nebūs pēdējā sieviete šajā amatā.

"Lai arī es varētu būt pirmā sieviete šajā amatā, es nebūšu pēdējā," uzrunā Delavēras štata Vilmingtonā pavēstīja Harisa. "Jo ikviena meitene šovakar redz, ka šī ir iespēju valsts."

Cilvēki raud, klausoties topošās ASV viceprezidentes Kamalas Harisas uzrunu

ASV senatore Kamala Harisa, kas kļūs par pirmo melnādaino sievieti ASV viceprezidenta amatā, savā uzvaras runā sestdien solīja, ka nebūs ...

gallery icon
17

Harisa solīja cīnīties, lai "iznīdētu sistemātisko rasismu", taču līdzīgi kā Džo Baidens aicināja uz vienotību, sakot, ka amerikāņi "ievēlējuši prezidentu, kas pārstāv labāko mūsos".

Harisa uzrunā pieminēja arī savu māti Šjamalu Gopalanu, kas emigrēja no Indijas 19 gadu vecumā un mira 2009.gadā.

"Varbūt viņa ne gluži iztēlojās šo brīdi," sacīja Harisa. "Taču viņa tik ļoti ticēja Amerikai, kur ir iespējams šāds brīdis. Tāpēc es domāju par viņu un sieviešu paaudzēm - melnādainajām, aziātēm, baltajām, latīņamerikānietēm un pamatiedzīvotājām - mūsu valsts vēsturē, kuras pavēra ceļu šim brīdim šovakar."

foto: AP/Scanpix
Kamalu Harisu vēlēšanu laikā atbalstīja arī Indijā

56 gadus vecā Harisa tiek uzskatīta arī par iespējamo Baidena pēcteci, kura varētu kļūt par pirmo sievieti ASV prezidenta krēslā.

Džo Baidena un viņa tuvāko cilvēku prieks pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas

Demokrātu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Džo Baidens pēc uzvaras vēlēšanās aicināja uz vienotību valstī un apsolīja jaunu dienu Amerikai.

gallery icon
19

Jauns.lv jau ziņoja, ka demokrāts Džo Baidens uzvarējis prezidenta vēlēšanās un kļūs par Amerikas Savienoto Valstu 46. prezidentu, informē "The Associated Press".

Tiek ziņots, ka Baidens uzvarējis gan Pensilvānijā, gan Nevadā. No Pensilvānijas viņš ieguvis 20, bet no Nevadas 6 elektoru balsis, kas nozīmē, ka kopējais elektoru skaits jau ir 290.