foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Islandes premjeres intervijas laikā sākas zemestrīce
Pasaulē
2020. gada 21. oktobris, 11:50

VIDEO: Islandes premjeres intervijas laikā sākas zemestrīce

Jauns.lv

Neparastu brīdi 20.oktobrī videointervijas laikā piedzīvojusi Islandes premjerministre Katrina Jakobsdotira. Atbildot uz "The Washington Post" uzdotu jautājumu, viņas mājas sienas nodrebējušas, jo sākusies neliela zemestrīce.

Jakobsdotira intervijā komentēja Covid-19 pandēmijas ietekmi uz tūrisma jomu Islandē.

Pēkšņi premjeres kamera sašūpojas un fonā dzirdama graboņa. "Ak, Dievs, sākusies zemestrīce," izsaucas manāmi satrauktā Jakobsdotira. "Atvainojiet, šobrīd notiek zemestrīce. Oho!"

foto: ekrānuzņēmums no video

Satraucošais mirklis gan nav ilgs, un jau drīz premjere atsāk smaidīt un smejoties nosaka, ka "šī ir Islande". Mierinot intervijas vadītāju, premjerministre apliecina, ka viņai viss ir kārtībā, un viņas māja ir izturīga, tāpēc uztraukumam nav pamata.

44 gadus vecā Jakobsdotira ir Islandes premjerministre kopš 2017.gada un viņa nav vienīgā, kuras publisko uzstāšanos šogad iztraucējusi zemes sašūpošanās. Maijā līdzīgu situāciju piedzīvojusi arī Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārdena.

ASV Ģeoloģijas dienests, kas mēra zemestrīces visā pasaulē, ziņo, ka 5,6 balles stiprā zemestrīce otrdienas pēcpusdienā novērota apmēram 10 kilometru no Reikjavīkas. Pienākuši arī ziņojumi par postījumiem galvaspilsētā.

Vulkāniem bagātajā Islandē zemestrīces nav neierasta parādība.