Pasaulē
2020. gada 20. oktobris, 14:17

Bangladešā ārsti jaundzimušu meitenīti pasludina par mirušu, bet viņa pie kapa "atdzīvojas"

Jauns.lv

Bangladešas galvaspilsētas Dakas ārsti priekšlaicīgi dzimušu meitenīti pasludināja par mirušu, tomēr, kad tēvs aizveda bērnu uz kapsētu, dažas minūtes pirms apglabāšanas viņa "atdzīvojās", vēsta "The Daily Star".

27 gadus vecā Šahimura Aktera meitenīti laida pasaulē pēc sešarpus mēnešu grūtniecības, bet ārsti dažas minūtes pēc tam pasludināja viņu par mirušu.

Slimnīcas personāls "mirušo" bērniņu ievietoja tukšā medicīnas cimdu kastē un palūdza dzemdējušās sievietes vīram Jesinam Mollaham, kurš strādā par šoferi, nogādāt viņu uz Azimpuras kapsētu, kur bērnu apglabātu, teikts paziņojumā.

Kad vīrietis bija nokļuvis līdz pilsētas kapsētai, pieticīgā budžeta dēļ viņam atteica un piedāvāja doties uz lētāku vietu. Viņš tā arī izdarīja un devās uz Reizerbazaras kapsētu. Tomēr, kad jau bija izraksts kaps un līdz apglabāšanai bija atlikušas tikai dažas minūtes, kastīte ar mazulīti sakustējās.

Pārsteigtais tēvs ielūkojās kastē un pamanīja, ka viņa meitiņa ir dzīva, kustas un virina muti. Pēc tam viņš aizveda bērnu atpakaļ uz slimnīcu. Sākotnēji viņu nevēlējās pieņemt, aizbildinoties ar to, ka trūkst brīvu gultu, bet vīrietis paziņoja, ka viņš nespēj atļauties maksāt par privātu klīniku, kā arī to, ka mediķiem ir jābūt atbildīgiem par pieļauto kļūdu.

Ārstniecības iestādes vadība saistībā ar notikušo ir uzsākusi pārbaudi.