foto: REUTERS/SCANPIX
Donalds Tramps nogādāts militārā hospitālī pie Vašingtonas
Donalds Tramps ieradies Valtera Rīda nacionālajā medicīnas centrā.
Pasaulē
2020. gada 3. oktobris, 08:32

Donalds Tramps nogādāts militārā hospitālī pie Vašingtonas

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps piektdienas vakarā ar helikopteru ieradās militārā hospitālī Vašingtonas tuvumā, un Baltais nams paziņoja, ka viņš tur uzturēsies "dažas nākamās dienas", ārstējoties no Covid-19.

Prezidenta pārvešana, kuru administrācija raksturoja kā piesardzības pasākumu, notika apmēram 15 stundas pēc Trampa paziņojuma, ka viņam jaunā koronavīrusa tests ir pozitīvs.

"Prezidents pēc viņa ārsta un medicīnas ekspertu ieteikuma strādās no prezidenta biroja Voltera Rīda [militārajā hospitālī] dažas tuvākās dienas," pavēstīja Trampa preses sekretāre Keilija Makenanija.

Kuplā Trampu ģimene Republikāņu partijas nacionālajā konventā

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien runā Republikāņu partijas nacionālajā konventā, kurā viņš pieņēma nomināciju prezidenta amata otrajam termiņam, sacīja, ...

gallery icon
17

Prezidents, uzvilcis sejas masku, bez citu palīdzības aizgāja no Baltā nama līdz helikopteram "Marine One", kas viņu ātri aizveda uz hospitāli.

Ģērbies tumšā uzvalkā, viņš māja žurnālistiem un pagāja viņiem garām, neatbildot uz jautājumiem.

Tramps, ierodoties Voltera Rīda militārajā hospitālī Mērilendas štata Betesdas pilsētā, tomēr pateicās atbalstītājiem īsā videovēstījumā savā tvitera kontā.

"Es dodos uz Voltera Rīda hospitāli. Es domāju, ka man klājas ļoti labi. Bet mēs panāksim, lai viss būtu kārtībā," sacīja Tramps. "Pirmajai lēdijai klājas ļoti labi," viņš piebilda.

Pēc helikoptera nolaišanās Tramps iekāpa limuzīnā, lai aizbrauktu tieši līdz hospitālim, kurā prezidentam ir īpašs drošs birojs.

Pasaules valstu un starptautisko organizāciju vadītāji ir novēlējuši ASV prezidentam Donaldam Trampam un viņa sievai Melānijai ātru atveseļošanos pēc prezidenta paziņojuma, ka viņi atrodas karantīnā pēc pozitīviem jaunā koronavīrusa testiem.

"Esmu pārliecināts, ka jums piemītošā dzīves enerģija, gara mundrums un optimisms palīdzēs jums tikt galā ar šo bīstamo vīrusu," paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins. 

"Protams, mēs vēlam prezidentam Trampam ātru un vieglu atveseļošanos," žurnālistiem sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs "sūta savus vislabākos vēlējumus prezidentam Trampam un pirmajai lēdijai Melānijai Trampai uz ātru un pilnīgu atveseļošanos", pavēstīja Gutērreša preses sekretārs Stefans Dižarriks.

"Pilnīgu un ātru atseveļošanos" Trampu pārim novēlēja arī Pasaules Veselības organizācijas vadītājs Tedross Adanoms Gebrejesuss, neraugoties uz Trampa lēmumu par ASV izstāšanos no šīs organizācijas. 

"Novēlu @realDonaldTrump un @FLOTUS ātru atveseļošanos. [Cīņa pret] Covid-19 ir cīņa, ko mēs visi turpinām izcīnīt. Nav svarīgi, kur mes dzīvojam," tviterī rakstīja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels. 

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns apliecināja, ka jūt līdzi "prezidentam un pirmajai lēdijai". "Viņš tiešām cer, ka viņi iespējami drīz atveseļosies," vēstīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

"Mani vislabākie novēlējumi prezidentam Trampam un pirmajai lēdijai. Ceru, ka viņi ātri atveseļosies no koronavīrusa," tvītoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, kurš aprīlī pēc inficēšanās ar Covid-19 pavadīja trīs naktis intensīvā aprūpē. 

"Mīļais Donald, mani vislabākie novēlējumi jums un Melānijai, kas tagad kopā cīnāties pret vīrusu. Es un Brižita domājam par jums abiem un izsakām mūsu visdraudzīgāko atbalstu. Palieciet stipri," paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Es sūtu Donaldam un Melānijai visus manus vislabākos novēlējumus. Es ceru, ka viņi atveseļosies no koronavīrusa infekcijas un drīz atkal būs veseli," Vācijas kancleres Angelas Merkeles vārdā tvītoja viņas preses sekretārs Štefens Zeiberts.

"Es novēlu pilnīgu & ātru atveļošanos @realdonaldtrump & @FLOTUS. #COVID19 ir vispasaules pandēmija, pret kuru mums visiem jācīnās kopā," paziņoja Austrijas kanclers Sebastians Kurcs.

Ātru izveseļošanos Trampu pārim novēlēja arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, Indijas premjers Narendra Modi, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi, Jordānijas karalis Abdallāhs II, Dienvidkorejas prezidents Mūns Džēins, Polijas prezidents Andžejs Duda, Kolumbijas prezidents Ivans Duke un citi līderi.