foto: ZUMAPRESS.com
Sarkanais Krusts: Kalnu Karabahas konfliktā bojāgājuši gan pieaugušie, gan bērni
Pasaulē
2020. gada 2. oktobris, 17:25

Sarkanais Krusts: Kalnu Karabahas konfliktā bojāgājuši gan pieaugušie, gan bērni

Jauns.lv / LETA

Kalnu Karabahas konfliktā postījumi nodarīti vairākiem simtiem ēku, piektdien pavēstīja Sarkanais Krusts, norādot, ka konfliktā smagi cieš civiliedzīvotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Artilērijas postījumi Kalnu Karabahas konfliktā

gallery icon
16

Artilērijas ugunī postījumi nodarīti arī skolu un slimnīcu ēkām, Ženēvā pavēstīja Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja (ICRC).

Bojāgājušo vidū ir kā pieaugušie, tā bērni gan Kalnu Karabahā un Armēnijā, gan frontes pretējā pusē Azerbaidžānā.

"Mūsu iespējas pārvietoties reģionā ir ierobežotas intensīvo kauju un nestabilās situācijas dēļ," sacīja ICRC Kalnu Karabahas misijas vadītājs Bertrāns Lamons.

Azerbaidžānas armija piektdien devusi triecienu Kalnu Karabahas galvaspilsētai Stepanakertai, ievainojot daudzus civiliedzīvotājus, paziņoja Armēnijas Aizsardzības ministrija.

"Starp civiliedzīvotājiem ir daudz ievainoto, cietusi ir civilā infrastruktūra," "Facebook" pavēstīja ministrijas pārstāvis.

Azerbaidžānas bruņoto spēku uzbrukumā sagrauts tilts, kas savieno Armēniju un Kalnu Karabahu, pavēstīja Kalnu Karabahas valdība.

Kā piektdien norādīja Kalnu Karabahas aizsardzības ministra vietnieks Arturs Sarkisjans, viņa ministrija šobrīd neredz tendences uguns pārtraukšanas virzienā.

Pagājušajā naktī Azerbaidžānas puse operācijās saskares līnijas ziemeļu un dienvidu virzienos karavīrus un militāro tehniku izmantoja bezprecedenta lielos apjomos, sacīja amatpersona.

"Tika izmantotas lidmašīnas, artilērija, daudzraķešu palaišanas sistēmas, helikopteri, tanku vienības, īpašo uzdevumu vienības. Viņu nodoms bija pārraut mūsu aizsardzību ziemeļu un dienvidu virzienos. No mūsu puses visi uzdevumi, lai atvairītu uzbrukumu un iznīcinātu pretinieku, tika izpildīti lieliski," norādīja Sarkisjans.

Kalnu Karabahas iedzīvotāju ikdiena militāro kauju laikā

gallery icon
27

Ciešot zaudējumus, pretinieks Kalnu Karabahā sācis apšaudīt civilo infrastruktūru un pilsētas, piebilda viceministrs.

Armēnija piektdien pauda gatavību sadarboties ar starptautiskajiem vidutājiem, lai Kalnu Karabahas konfliktā ar Azerbaidžānu panāktu uguns pārtraukšanu.

Krievijas, ASV un Francijas prezidenti ceturtdien aicināja nekavējoties pārtraukt uguni Kalnu Karabahā, kā arī mudināja Armēniju un Azerbaidžānu sākt sarunas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kā ziņots, 27.septembra rītā uz Kalnu Karabahas faktiskās robežas sākās smagas kaujas. Abas puses karadarbības sākšanā apsūdz viena otru.

Atbilstoši apstiprinātai informācijai kopš karadarbības atsākšanās konfliktā dzīvību zaudējuši vismaz 200 cilvēku, arī 30 civilisti.

Pastāv bažas, ka konflikts var izvērsties vispārējā karā, kurā var tikt ierautas arī ārvalstis - Turcija un Krievija.