foto: EPA/Scanpix
FOTO: neparasts skats uz Ukrainas robežas - simtiem hasīdu no Izraēlas netiek valstī, bet prom arī nedodas
Pasaulē
2020. gada 17. septembris, 13:30

FOTO: neparasts skats uz Ukrainas robežas - simtiem hasīdu no Izraēlas netiek valstī, bet prom arī nedodas

Jauns.lv / LETA

Izraēlas ministrs ceturtdien mudināja dzimtenē atgriezies hasīdu svētceļniekus, kas šobrīd iestrēguši uz Baltkrievijas-Ukrainas robežas un Covid-19 krīzes ierobežojumu dēļ Ukrainā netiek ielaisti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ukraina paziņoja, ka neļaus ieceļot caur robežpunktiem vai citā veidā mazai delegācijai. Es varu vienīgi mudināt mūsu pilsoņus atgriezties Izraēlā un pēc ierašanās ievērot karantīnu," tviterī norādīja Izraēlas augstākās izglītības un ūdens saimniecības ministrs Zeevs Elkins.

Reaģējot uz lielo inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu Ukrainā, Kijeva augusta beigās slēdza robežu ārzemniekiem. Aizliegums būs spēkā vismaz līdz septembra beigām.

Simtiem hasīdu no Izraēlas netiek iekšā Ukrainā un nedodas prom

gallery icon
25

Hasīdu svētceļnieki katru gadu jūdaistu Jaungada svētku laikā dodas apmeklēt rabīna Nahmana kapa vietu Umaņā, Ukrainas vidienē, un daudzi vēlējās šo tradīciju ievērot arī šogad.

Svētceļnieki bija devušies uz Umaņu, neraugoties uz Ukrainas un Izraēlas varasiestāžu mudinājumiem to Covid-19 krīzes dēļ nedarīt.

Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu kabineta locekļi, kas pārstāv ultraortodoksālos jūdaistus, aicināja premjeru gādāt par šīs tradīcijas nodrošināšanu arī šogad, neraugoties uz veselības jomas amatpersonu iebildumiem, kas bažījas par inficēšanās riskiem, vienkopus esot lielam cilvēku skaitam.

Vēl trešdien uz Baltkrievijas-Ukrainas robežas bija sapulcējušies vairāk nekā 2000 hasīdu svētceļnieku, kas cerēja, ka tomēr tiks ielaisti Ukrainā.

"Neraugoties uz daudziem pūliņiem, lai palīdzētu izraēliešiem, kas mēģina nokļūt Ukrainā no Baltkrievijas vai Moldovas, mēs no Ukrainas varasiestādēm esam saņēmuši galīgo negatīvo atbildi," norādīja Elkins.

Gan Ukraina, gan Izraēla cenšas nepieļaut tālāku inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu. Ukraina slēgusi ārzemniekiem robežu līdz septembra beigām, bet Izraēla no piektdienas ievieš trīs nedēļu karantīnas režīmu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās