foto: AFP/Scanpix
Tihanovska sastāda nākotnē sodāmo Baltkrievijas miliču sarakstu
Svetlana Tihanovska kopīgi ar cilvēktiesību aktīvistu komandu sastāda par vardarbību atbildīgo tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku sarakstu nākotnes tiesas procesam.
Pasaulē
2020. gada 17. septembris, 13:23

Tihanovska sastāda nākotnē sodāmo Baltkrievijas miliču sarakstu

Jauns.lv / LETA

Svetlana Tihanovska, kas Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās bija galvenā līdzšinējā valsts galvas Aleksandra Lukašenko sāncense, ceturtdien paziņojusi, ka sastāda to tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku sarakstu, kas atbildīgi par miermīlīgo demonstrantu piekaušanu un patvaļīgu aizturēšanu.

"Es aicinu drošības spēkus apturēt vardarbību un pievienoties baltkrievu tautai. Ja jūs to nedarīsiet, jūs neizbēgsiet no taisnīgas tiesas un soda," teikts Tihanovskas paziņojumā.

Viņa pavēstījusi, ka kopīgi ar cilvēktiesību aktīvistu komandu sastāda par vardarbību atbildīgo tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku sarakstu nākotnes tiesas procesam.

Minskā "Varoņu gājienā" piedalās ap 100 000 cilvēku

gallery icon

"Mēs gatavojam to amatpersonu un tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku sarakstu, kas piedalījās un turpina piedalīties milicijas ļaunprātībās," teikts paziņojumā. "Mēs šo sarakstu nosūtīsim Ukrainai, Turcijai, Krievijai, ES dalībvalstīm un Savienotajām Valstīm. Saraksts tiks publicēts."

Svjatlana Cihanouska - opozīcijas kandidāte Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās

gallery icon

Eiropas Savienība (ES) gatavojas šomēnes paziņot par sankciju piemērošanu tām Baltkrievijas amatpersonām, kas atbildīgas par 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un par vardarbīgo protesta demonstrāciju apspiešanu.

Baltijas valstis jau piemērojušas sankcijas 30 baltkrievu amatpersonām, tostarp arī līdzšinējam prezidentam Lukašenko.