foto: ekrānuzņēmums no video
Slovēnijā izvirzītas apsūdzības sievietei, kura tīšām nozāģēja sev roku
Pasaulē
2020. gada 12. septembris, 21:46

Slovēnijā izvirzītas apsūdzības sievietei, kura tīšām nozāģēja sev roku

Jauns.lv

Slovēnijā par vainīgu atzīta sieviete, kura ar nolūku izkrāpt apdrošināšanas naudu, tīši nozāģēja savu roku, vēsta "BBC".

Tiesa konstatēja, ka 22 gadus vecā Jūlija Adlešiča gadu pirms traumas gūšanas izņēmusi piecas apdrošināšanas polises. Lietā ir vēl 3 iesaistītie - viņas 29 gadus vecais draugs Sebastiens Abramovs, kā arī viņa vecāki - tēvs Gorazds Kolaričs un māte Tinka Kolariča, ziņo Slovēnijas mediji.

Tagad sievietei draud divi gadi cietumā, kamēr viņas draugam piepriesti trīs gadi cietumsoda. Jūlija tika arestēta 2019. gadā pēc tam, kad ieradās slimnīcā ar nozāģētu roku. Pirmās ziņas par notikušo Ļubļanā medijos izskanēja 2019. gada martā.

2018. gada izskaņā Sebastiens ar 5 apdrošināšanas kompānijām noslēdza līgumus par Jūlijas nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Neilgi pēc apdrošināšanu stāšanās spēkā, šī gada janvārī sieviete ar ripzāģi Sebastiena tēva mājās nozāģēja sev kreiso roku.

Griezums tika veikts virs plaukstas locītavas. Sebastiena tēvs Gorazds Kolaričs cietušo steigšus nogādāja slimnīcā, bet nogriezto rokas daļu līdzi nepaņēma.

Tā kā par notikušo negadījumu automātiski tika informēta arī policija, likumsargi ieradās Kolariča mājās, atrada nogriezto ķermeņa daļu un nogādāja to ķirurgiem, kuri roku piešuva atpakaļ.

Prokurori norādīja, ka sievietes draugs dažas dienas pirms notikušā internetā meklējis informāciju par roku protēzēm. Prokurori norāda, ka tas ir pierādījums tam, ka ievainojums izdarīts tīši.

Jūlijas drauga tēvam piespriests viena gada ilgs cietumsods. Ja krāpniecība būtu izdevusies, pāris saņemtu vairāk nekā pusmiljonu eiro kā vienreizēju maksājumu, bet pārējo naudu saņemot ikmēneša maksājumos.