foto: unsplash.com
Aizliegti regulārie pasažieru pārvadājumi uz Franciju
Pasaulē
2020. gada 11. septembris, 18:48

Aizliegti regulārie pasažieru pārvadājumi uz Franciju

Jauns.lv / LETA

Palielinoties Covid-19 gadījumu skaitam Francijā, uz šo valsti tiks aizliegti regulārie pasažieru pārvadājumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Latvijas valdība ir nolēmusi atļaut avioceļojumus uz valstīm, kurās divkārtīgi pārsniegts vidējais 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs Eiropas Savienībā (ES), vienlaikus nosakot, ka pēc atgriešanās no šīm valstīm būs obligāti jāievēro 14 dienu pašizolācija. Atbilstoši Eiropas SPKC publiskotajiem datiem, vidējais 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs ES patlaban ir 66, tādējādi robežkritērijs pārvadājumu aizliegumam no pirmdienas būs 132 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Pasažieru pārvadājumi no pirmdienas būs atļauti uz Monako.

Patlaban pasažieru pārvadājumu aizliegums tiek attiecināts arī uz Spāniju un Andoru, savukārt no pirmdienas, 14.septembra, tas attieksies arī uz Franciju.

Kā vēstīts, ņemot vērā saslimšanas ar Covid-19 pieaugumu, iebraucot Latvijā no Igaunijas, cilvēkiem būs jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Turpmāk 14 dienu pašizolācija Latvijā būs jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 27 ES vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī caur Monako, Andoru un Sanmarīno jeb kopumā 30 valstīm.

Minēto 27 ES vai EEZ valstu vidū ir Igaunija, Slovēnija, Itālija, Slovākija, Luksemburga, Vācija, Rumānija, Spānija, Beļģija, Bulgārija, Malta, Zviedrija, Šveice, Čehija, Nīderlande, Portugāle, Islande, Francija, Polija, Horvātija, Austrija, Dānija, Lielbritānija, Īrija, Grieķija, kā arī Norvēģija un Ungārija.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ vai Apvienotajās Karalistes, pašizolācija turpmāk būs jāievēro, ceļojot no Tunisijas un Kanādas. Tikmēr šo valstu vidū pašizolācijas prasība vairs netiek attiecināta uz Austrāliju, Gruziju, Japānu, Jaunzēlandi, Ruandu, Dienvidkoreju, Taizemi un Urugvaju.

Saslimstība ar Covid-19 kritusies Lihtenšteinā, līdz ar to, ceļojot no šīs valsts, vairs nebūs jāievēro pašizolācija.