foto: imago images / Xinhua/Scanpix
Grieķija nostiprinās savu armiju
Pasaulē
2020. gada 7. septembris, 23:04

Grieķija nostiprinās savu armiju

Jauns.lv / LETA

Grieķija nostiprinās savu armiju ar jaunām bruņojuma programmām, militārpersonu skaita palielināšanu un valsts aizsardzības industrijas attīstību, pirmdien pavēstīja valdtības preses pārstāvis.

Par šo soli paziņots laikā, ka Grieķijas un Turcijas jau tā saspringtās attiecības papildus nokaitējusi bagātīgu dabasgāzes iegulu atrašana Vidusjūras austrumdaļā.

Ankara uzskata, ka jūras robežas dabas resursu komerciālai izpētei būtu jānosaka, ņemot vērā vienīgi Grieķijas un Turcijas kontinentālo teritoriju un ignorējot Grieķijai piederošās salas. Savukārt Atēnas norāda, ka Ankaras nostāja ir klajā pretrunā ar starptautiskajām tiesībām.

"Turcijas vadība teju katru dienu izsaka kara draudus un izsaka provokatīvus paziņojumus par Grieķiju," pavēstīja Grieķijas valdības preses pārstāvis Stelis Petss. "Mēs atbildam ar politisko, diplomātisko un operatīvo gatavību, apņēmušies darīt visu nepieciešamo, lai aizsargātu mūsu suverēnās tiesības."

Pēc viņa teiktā, premjerministrs Kiriaks Micotakis plāna detaļas armijas nostiprināšanai izklāstīs sestdien ikgadējā runā par ekonomikas stāvokli.

Grieķijas mediji ziņojuši, ka valsts varētu iepirkt Francijas ražotos iznīcinātājus "Rafale" un vismaz vienu Francijas fregati.