Pasaulē
2020. gada 5. septembris, 12:39

ASV aviosabiedrības liedz lidojumus 700 pasažieriem par sejas masku ignorēšanu

LETA

ASV lielākās aviosabiedrības ir liegušas lidojumus vairāk nekā 700 pasažieriem, kas bija ignorējuši prasību valkāt sejas masku Covid-19 pandēmijas apstākļos.

"Delta Air Lines" par masku nevalkāšanu ir iekļāvusi "nelidošanas" sarakstā 270 pasažierus. Tai seko "United Airlines" ar 150, "Spirit Airlines" ar 128, "Frontier Airlines" ar 106, "Alaska Airlines" ar 78, un "Hawaiian AIrlines" ar sešiem šādiem pasažieriem.

Šie saraksti var daļēji pārklāties. Aviokompānijas gan nedalās savā starpā ar šo pasažieru vārdiem, tātad pasažieris, kuram viena aviosabiedrība liegusi lidojumus, var turpināt lidot ar citu lidsabiedrību lidmašīnām.

"American Airlines" un "Southwest Airlines" atteicās izpaust, cik daudz pasažieru liegts lidot ar šo kompāniju lidmašīnām par sejas masku nelietošanu.

"Alaska Airlines" arī izteikusi 92 brīdinājumus pasažieriem, kuriem vienā reisā vairākkārt aizrādīts par sejas masku politikas ignorēšanu. 

Reaģējot uz pandēmiju, visas lielās ASV aviosabiedrības pieprasa, lai pasažieri virs divu gadu vecuma valkātu sejas aizsegu lidojuma laikā, izņemot brīžus, kad viņi ēd, dzer vai uzņem medikamentus.

Lidojumu lieguma ilgums ir atkarīgs no aviosabiedrības un no pasažiera uzvedības pārkāpuma izdarīšanas laikā.