foto: EPA/Scanpix
Uz Minskas centru no pilsētas rajoniem kolonnām plūst tūkstošiem cilvēku
Gājiena dalībnieki skandē "Ej projām!"
Pasaulē
2020. gada 23. augusts, 15:19

Uz Minskas centru no pilsētas rajoniem kolonnām plūst tūkstošiem cilvēku

Jauns.lv / LETA

Minskas centrā, kur svētdien paredzēts protesta gājiens pret autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, pulcējas daudzi tūkstoši cilvēku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Opozīcijas vietne "Hartija 97" ziņo, ka Neatkarības laukumā pie Valdības nama ieradušies apmēram 70 000  cilvēku.

No skaļruņa, kas atrodas uz kādas pie laukuma esošas ēkas jumta, cilvēki tika aicināti izklīst, jo protesta akcija nav sankcionēta.

foto: EPA/Scanpix
Gājiena dalībnieki skandē "Ej projām!"

Cilvēki lielākās un mazākās kolonnās iet uz centru no pilsētas rajoniem. To dalībnieki skandē "Ej projām!", "Lai dzīvo Baltkrievija!"('Žive Belarusj!") un citus saukļus.

Uz Minskas centru dodas arī pastiprināti milicijas spēki, tostarp automobiļi, kuros tiek pārvadāti aizturētie.

Cilvēki pulcējas uz protesta akcijām arī citās Baltkrievijas pilsētās, tostarp Baranovičos, Brestā, Gomeļā, Grodņā, Lidā, Mogiļevā. Mozirā, Pinskā, Vitebskā, Žlobinā. Brestā pa vienu no pilsētas ielām gāja sabiedriskās ēdināšanas darbinieku kolonna, saucot: "Jaunu šefpavāru!"

Jau ziņots, ka Minskā svētdien galvenajā ielā - Neatkarības prospektā - paredzēts jau otrais masu gājiens, pieprasot Lukašenko atkāpšanos un jaunu vēlēšanu sarīkošanu. Pirmajā gājienā pagājušajā svētdienā piedalījās vairāki simti tūkstoši cilvēku.

Minskas centrā uz protesta gājienu pulcējas tūkstošiem cilvēku

Minskas centrā, kur svētdien paredzēts protesta gājiens pret autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, pulcējas tūkstošiem cilvēku.

gallery icon
17

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki streiko.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Eiropas Savienības valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās