foto: ekrānuzņēmums no video
Londonā 29 gadu vecumā miris Kazahstānas pirmā prezidenta mazdēls
Pasaulē
2020. gada 16. augusts, 22:48

Londonā 29 gadu vecumā miris Kazahstānas pirmā prezidenta mazdēls

Jauns.lv

Londonā pagājušajā naktī miris Kazahstānas pirmā prezidenta Nursultana Nazarbajeva mazdēls, vēsta "Zakon.kz". Izdevums ziņo, ka nāves iemesls tiek skaidrots, taču pēc sākotnējās informācijas viņam apstājusies sirdsdarbība. Citas notikušā detaļas patlaban neesot zināmas.

29 gadus vecais Aisuoltans Nazarbajevs ir eksprezidenta vecākās meitas Darigas un Austrijas cietumā pašnāvību izdarījušā Rahata Alijēveja dēls.

Dariga apstiprinājusi sava dēla nāvi: "Mana ģimene dziļi sēro mūsu mīļotā Aisuoltana bojājējas dēļ. Šajā mums ļoti smagajā stundā mēs ceram, ka sabiedrība izrādīs saprati un cieņpilnu attieksmi pret mūsu zaudējumu."

2020. gadā 29 gadus vecais Aisuoltans lūdza politisko patvērumu Lielbritāniijā. Pēdējos gadus viņš atradās konfliktā ar radiniekiem un pat apvainoja Kazahstānas valsti korupcijā un sacīja, ka ir vīlies vectēvā:

"Es nokļuvu šīs alkatības un manas ģimenes, lielākoties manas mātes nepiesātinātības centrā." Pagājušā gada oktobrī Nazarbajevs uzkāpa uz viesnīcas "International Park Plaza Hotel" viesnīcas balkona Londonā un draudēja izdarīt pašnāvību.

Policijai izdevās viņu atrunāt no šāda soļa. Bet vēlāk vīrietis sācis ārdīties savā dzīvoklī un kaimiņi izsaukuši policiju. Tiesa viņam piespriedusi gadu ilgu cietumsodu un sabiedrisko darbu nosacīti.

Vīrietim tāpat noteikts ārstēties no narkotiku atkarības un ne mazāk kā 20 reizes apmeklēt ārstu. Problēmu ar narkotikām viņš atzina 2017. gadā.

Toreiz viņš sacīja, ka tieši vectēvs "izglābis" viņu no tām. Pēc paša teiktā, aizliegtajām vielām viņš pievērsies pēc meitenes nāves un tēva pašnāvības Austrijas cietumā.