foto: REUTERS/SCANPIX
Ķīna piemēro sankcijas 11 ASV politiķiem un organizāciju vadītājiem
Pasaulē
2020. gada 10. augusts, 21:37

Ķīna piemēro sankcijas 11 ASV politiķiem un organizāciju vadītājiem

Jauns.lv / LETA

Ķīna piemērojusi sankcijas 11 ASV politiķiem un organizāciju vadītājiem, atspēlējoties par sankcijām, ko ASV piektdien noteica Honkongas līderei Kerijai Lamai un vēl desmit augsta ranga amatpersonām par demokrātijas graušanu pusautonomajā teritorijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kādas tieši sankcijas piemērotas ASV pilsoņiem, Ķīna nav konkretizējusi.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis pirmdien paziņoja, ka sankcijas piemērotas 11 personām, kas rīkojušās nevēlami jautājumos, kas saistīti ar Honkongu.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis aicināja "ASV skaidri apzināties situāciju, izlabot kļūdas un nekavējoties pārtraukt jaukties Ķīnas iekšējās lietās".

Sankcijas piemērotas ASV Republikāņu partijas senatoriem Marko Rubio, Tedam Krusam, Tomam Kotonam, Džošam Holijam, Petam Tumijam un Pārstāvju palātas loceklim republikānim Krisam Smitam.

"Melnajā sarakstā" iekļauti arī ASV Nacionālā demokrātijas veicināšanas fonda prezidents Karls Geršmans, Nacionālā demokrātijas institūta prezidents Dereks Mitčels, Starptautiskā republikāņu institūta prezidents Daniels Tvainings, organizācijas "Human Rights Watch" vadītājs Kenets Rots un organizācijas "Freedom House" prezidents Maikls Abramovics.

Rubio un Krusam pagājušajā mēnesī Ķīna jau piemēroja sankcijas, atbildot uz sankcijām, ko Savienotās Valstis piemēroja tās amatpersonām par cilvēktiesību pārkāpumiem pret uiguriem un citām etniskajām minoritātēm.

Tēmas