foto: AFP/Scanpix
Lietuvā ar Covid-19 inficējušies vēl desmit cilvēki; Igaunijā vēl viens ar infekcijas perēkli saistīts gadījums
Pasaulē
2020. gada 3. augusts, 10:48

Lietuvā ar Covid-19 inficējušies vēl desmit cilvēki; Igaunijā vēl viens ar infekcijas perēkli saistīts gadījums

Jauns.lv / LETA

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta desmit cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2120 cilvēkiem.

1645 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 1390 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 527 729 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 80 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vienam cilvēkam, liecina Igaunijas Veselības departamenta apkopotie dati.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2080.

Arī jaunatklātais inficēšanās gadījums saistīts ar slimības perēkli Tartu naktsklubā "Vabank", ko 18.jūlijā apmeklēja inficēts cilvēks. Saistībā ar šo perēkli pašlaik kopumā apstiprināti 29 inficēšanās gadījumi, tai skaitā 17 Tartu, un līdz šim apzināti 162 cilvēki, kas bijuši ciešā saskarē ar inficētajiem.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 63 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 120 346 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Svētdien veiktas 257 analīzes.

Laikraksts "Postimees" atgādina, ka iepriekšējās divās diennaktīs inficēšanās Igaunijā tika apstiprināta 15 cilvēkiem, tai skaitā astoņos gadījumos saistībā ar perēkli minētajā Tartu naktsklubā. Kā avīzei sacījusi Veselības departamenta Dienvidu reģiona direktore Tīa Luhta, iespējams, ka Tartu nāksies noteikt jaunus ierobežojumus - pastiprināt kontroli pār to, kā tiek ievērota pašizolācijas prasība, vai aizliegt pasākumus, taču vispirms jāizvērtē, kādas ir pilsētas iespējas.

Līdztekus minētajam perēklim vīruss atklāts arī pieciem cilvēkiem, kuri 24.jūlijā apmeklējuši Tartu bāru "Naiiv", tai skaitā kādam Somijas pilsonim, kuram inficēšanās vēlāk apstiprināta viņa dzimtenē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās