foto: EPA/Scanpix
Ukraina un prokrieviskie kaujinieki apstiprina uguns pārtraukšanas ievērošanu Donbasā
Pasaulē
2020. gada 27. jūlijs, 13:23

Ukraina un prokrieviskie kaujinieki apstiprina uguns pārtraukšanas ievērošanu Donbasā

Jauns.lv / LETA

Ukrainas armija un prokrieviskie kaujinieki pirmdien apstiprināja, ka valsts austrumos ievēro uguns pārtraukšanas režīmu, kas stājās spēkā pusnaktī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jebkādu ieroču, arī šaujamieroču, izmantošana ir aizliegta," teikts Doņeckas kaujinieku kontrolētās ziņu aģentūras paziņojumā. Ar līdzīgu paziņojumu klajā nākuši arī Luhanskas reģiona kaujinieki un Ukrainas armija.

Jau vēstīts, ka Ukrainas austrumos gan Ukrainas armija, gan Krievijas atbalstītās teroristu bandas apliecinājušas gatavību "pilnīgai un vispārējai" uguns pārtraukšanai.

Maskavas finansēto un apbruņoto grupējumu līderi paziņojuši, ka izplatījuši rīkojumu saviem padotajiem, ar kuru aizliegta ieroču lietošana.

Ja uguns pārtraukšana tiks ievērota, tā "pavērs ceļu uz pārējo [Minskas vienošanās] punktu izpildi", pagājušajā nedēļā paziņoja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kanceleja.

Vienošanās par uguns pārtraukšanu tika panākta trešdien.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās