foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: divi draugi pētīja pamestu fortu, līdz aiz viņiem kāds aizcirta durvis
Puiši uzstādīja kameru, kas fiksēja mistisku notikumu.
Pasaulē
2020. gada 24. jūlijs, 16:04

VIDEO: divi draugi pētīja pamestu fortu, līdz aiz viņiem kāds aizcirta durvis

Jauns.lv

Briti Tonijs Fergusons un Pols Kisels savā brīvajā laikā nodarbojas ar paranormālu notikumu medībām. Hobijs abus draugus aizveda uz pamestu fortu Hempšīrā. Puiši bija dzirdējuši, ka šajā vietā notiek aizdomīgas lietas, piemēram, aizcērtas durvis. Tāpēc viņi nolēma pārbaudīt dzirdētos stāstus paši ar savām acīm, vēsta "Unlaid".

Uzstādījuši kameru nakts režīmā, jo forta gaiteņos bija pārāk tumšs, draugi devās pētīt senās telpas, līdz suns reaģēja uz troksni. Līdzpaņemtais Sems abus vīriešus atvedis pie aizvērtām durvīm. Lai saprastu, kas īsti noticis, Tonijam un Polam nācās skatīties divu stundu ilgais ieraksts.

foto: Ekrānuzņēmums
Puiši uzstādīja kameru, kas fiksēja mistisku notikumu.

Kamera bija fiksējusi to, ka smagās metāla durvis aizveras pašas no sevis. Kā tas varēja notikt, joprojām paliek noslēpums. Caurvēja nebija, turklāt tik smagas durvis tas nemaz nespētu izkustināt. Durvju mehānisms nav bojāt, un puiši tās bija atstājuši atvērtas.

foto: Soctīkli
Forta iekšpagalms.

Telpas iekšpusē neviens nebija, pretējā gadījumā cilvēka ēna būtu redzama video. Durvis tika aizcirstas, nemēģinot kādam nodarīt pāri. Bijušas sajūtas, ka kāds pamanījis nekārtību un vēlējies to labot. Pols un Tonijs uzskata, ka tas bijis vecā cietokšņa uzrauga spoks, kurš savu darbu pilda arī pēc nāves. Puiši forta izpētes laikā pamanījuši arī citas dīvainības - soļus un balsis.

foto: Soctīkli
Tonijs Fergusons un Pols Kisels kopā ar savu suni Semu.

"Tas nebija iebiedēšanas mēģinājums - durvis aizvērās ļoti klusi. Rodas sajūta, ka kāds nodomāja: "Šīs durvis nedrīkst būt atvērtas, es tās aizvēršu." - un aizvēra. Acīmredzot kāds nopietni pilda savus pienākumus, pat būdams miris," stāsta Tonijs Fergusons.