foto: AFP/Scanpix
Bijušais Trampa advokāts Koens atkal nogādāts apcietinājumā
Maikls Koens ceturtdien tika nogādāts atpakaļ apcietinājumā, jo bija pārkāpis ar Covid-19 pandēmiju saistītās atbrīvošanas nosacījumus.
Pasaulē
2020. gada 10. jūlijs, 08:04

Bijušais Trampa advokāts Koens atkal nogādāts apcietinājumā

Jauns.lv / LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais personīgais advokāts Maikls Koens ceturtdien tika nogādāts atpakaļ apcietinājumā, jo bija pārkāpis ar Covid-19 pandēmiju saistītās atbrīvošanas nosacījumus, paziņoja amatpersonas.

53 gadus vecais Koens maijā tika atbrīvots no apcietinājuma, aizstājot to ar mājas arestu, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos starp ieslodzītajiem.

Pagājušajā nedēļā laikraksts "New York Post" publicēja fotogrāfiju, kurā Koens redzams, ieturot maltīti kādā Manhetenas restorānā.

"Maikls Koens atteicās [ievērot] sava mājas aresta nosacījumus un tā rezultātā ir nogādāts atpakaļ ieslodzījuma vietā," ceturtdien paziņoja Cietumu biroja preses sekretāre.  

Koenam 2018.gada decembrī tika piespriesti trīs gadi cietumā par vairākiem noziegumiem. Koens bija atzinies apsūdzībās par izvairīšanos no nodokļiem, nepatiesu liecību sniegšanu finanšu institūcijām, nelegāliem kampaņas tēriņiem, nepatiesu liecību sniegšanu Kongresam.

Koenam izvirzīto apsūdzību vidū bija apsūdzības par klusēšanas naudas maksāšanu divām sievietēm, kas bija draudējušas 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā publiski paziņot, ka viņām bijušas dēkas ar Trampu.

Koens bija Trampa personiskais advokāts ilgāk nekā desmit gadus un viņam tuvs padomdevējs līdz 2018.gada vasarai, kad viņu attiecības publiski tika pārtrauktas. Koens bija nozīmīgs liecinieks īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanā par iespējamo saistību starp Krieviju un Trampa vēlēšanu kampaņu un Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā.