foto: EPA/Scanpix
Austrālija paziņo par Viktorijas štata izolēšanu
Pasaulē
2020. gada 6. jūlijs, 08:22

Austrālija paziņo par Viktorijas štata izolēšanu

Jauns.lv / LETA

Reaģējot uz satraucošo covid-19 infekcijas uzliesmojumu, Austrālija faktiski izolēs Viktorijas štatu no pārējās valsts, pirmdien paziņojušas varasiestādes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākot ar pusnakti uz otrdienu pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma tiks slēgta robeža starp Viktorijas štatu un Jaundienvidvelsas pavalsti, pavēstījušas abu štatu amatpersonas.

Apturēti arī plāni atvērt iepriekš slēgto robežu ar Dienvidaustrālijas štatu.

Viktorija, kuras iedzīvotāju skaits pārsniedz 6,6 miljonus, pirmdien paziņoja par 127 no jauna konstatētiem inficēšanās gadījumiem. Vīrusam sākot izplatīties Melburnas blīvi apdzīvotajos rajonos, tik augsts inficēto skaits līdz šim štatā nav pieredzēts.

Viktorijas premjerministrs Daniels Endrū paziņojis, ka lēmums slēgt štata robežas esot saprātīga reakcija uz pašreizējo infekcijas uzliesmojumu, kas ļaus ierobežot vīrusa izplatību.

Vairākas nedēļas pēc iepriekš noteikto ierobežojumu mīkstināšanas Melburnā reģistrēts liels inficēšanās gadījumu pieaugums, kas licis veselības aprūpes amatpersonām pieņemt lēmumu par atsevišķu apkaimju izolēšanu no pārējās pilsētas vismaz līdz jūlija beigām.

16 no jaunajiem inficēšanās gadījumiem konstatēti deviņās augstceltnēs, kurā kopumā mīt 3000 iedzīvotāju, kam kopš sestdienas noteikta karantīna.

Augstceltnēs dzīvo liels skaits imigrantu, kas ir īpaši neaizsargāti pret pandēmiju, lai gan kopumā šajās deviņās ēkas līdz šim reģistrēti tikai 53 inficēšanās gadījumi.

Kopumā Austrālijā reģistrēti 8500 inficēšanās gadījumi ar covid-19, un 105 no inficētajiem ir miruši.

Šobrīd vairums no jaunajiem inficēšanās gadījumiem tiek reģistrēti Melburnā, kamēr lielākajā daļā citu reģionu vīrusa izplatība pamatā ir apturēta un iepriekš noteiktie ierobežojumi ir atcelti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās