foto: scanpix
Lietu tomēr neizbeigs: Krievijā divām no trim māsām, kas brutāli nogalināja savu varmācīgo tēvu, draud 20 gadi cietumā
Pasaulē
2020. gada 1. jūlijs, 22:44

Lietu tomēr neizbeigs: Krievijā divām no trim māsām, kas brutāli nogalināja savu varmācīgo tēvu, draud 20 gadi cietumā

Jauns.lv

Divas no trim māsām, kas nogalināja savu tēvu pēc gadiem ilgas seksuālas vardarbības un spīdzināšanas, būs jāstājas tiesas priekšā par slepkavību ar iepriekšēju nodomu, paziņojušas Krievijas varasiestādes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada 27. jūlijā 57 gadus vecais Mihails Hačuturjans tolaik vēl nepilngadīgās meitas pa vienai iesauca savā istabā, lai kārtīgi norātu par nesakārtoto dzīvokli. Bez vārdiska skandāla, tēvs meitām acīs iepūta piparu gāzi.

Neilgi pēc tam, kad vīrietis bija aizmidzis, meitas viņam uzbruka ar nazi, āmuru un piparu aerosolu, atstājot nāvējošas brūces galvā, kaklā un krūtīs. Pēcāk izmeklēšanas laikā tika konstatēts, ka vīrietis miris no vairāk nekā 30 nažu dūrieniem.

Jaunietes pēc izdarītā pašas izsaukušas policiju un nekavējoties tika aizturētas. Izmeklēšanas gaitā atklājies, ka Hačuturjans regulāri sitis savas meitas, spīdzinājis, turējis ieslēgtas un seksuāli izmantojis.

Par tēva slepkavību apsūdzētās māsas kļuvušas par karstu sarunu tematu Krievijā

gallery icon
31

Tagad varasiestādes lēmušas, ka divām no meitenēm – Krestinai un Angelīnai būs jāstājas tiesas priekšā, bet Marijai jāveic psihiatriskā izmeklēšana. Krievijas Izmeklēšanas komiteja atzīst, ka lietā ir "atbildību mīkstinoši apstākļi", taču abām vecākajām māsām joprojām draud 20 gadi cietumā.

Komitejas uzstājīgā prasība par apsūdzībām nākusi par spīti valsts izmeklētājiem, kuri bija vienisprātis, ka tēvs ilgstoši nodarījis "fiziskas un garīgas ciešanas savām meitām".

Advokāts Jaroslavs Pakuļins norādījis, ka meitenes ilgu laiku atradušās traumatiskā situācijā. Viņas baidījušās ne tikai par savu veselību, bet arī dzīvību un "tikai aizstāvēja sevi no sava tēva".

Izmeklēšanas laikā iegūtie pierādījumi atklāj, ka tēvs draudējis vienai no savām "pārbiedētajām" meitām, sakot: "Tu uzņemsies mātes lomu. Es precēšos ar tevi, un tu dzemdēsi man bērnu." Eksperta ziņojums liecina: "Viņš pavēlēja viņai izģērbties, sakot, ka grib viņu "pārbaudīt". Tad pavēlēja veikt seksuālu aktu." Vīrietis esot meitenes ļaunprātīgi izmantojis un pazemojis.

Kā vēsta "BBC", vīrietim bijusi saistība gan ar augstākajām Krievijas amatpersonām, gan augsta ranga noziedzniekiem. Pēc viena no tēva uzbrukumiem, Angelīnai no sejas tecējušas asinis.

Vēlāk māsas atzina, ka uzbrukušas tēvam brīdī, kad viņš sēdējis krēslā, nevis tieši apdraudējis. Sākumā Marija bija apgalvojusi, ka viņš uzbrucis ar nazi un tad viņas viņu nogalinājušas, bet vēlāk atzina, ka izdarījušas to brīdī, kad viņš iesnaudies.

Marija izdarījusi dūrienus, bet Angelīna iesitusi ar āmuru. Krestinas advokāts apgalvo, ka viņa nav iesaistījusies slepkavībā, taču bijusi klāt. Izmeklētāji apgalvo, ka Marija "neapzinājusies savu darbību patieso raksturu un ir jānogādā psihiatriskajā slimnīcā".

Tikmēr advokāti aicina pret meitenēm izturēties kā pret cietušajām, argumentējot to ar gadiem ilgo spīdzināšanu un seksuālo vardarbību.

Gandrīz miljons cilvēku ir parakstījuši lūgumrakstu, pieprasot, lai meitenes tiktu atbrīvotas. Krievijas ģenerālprokurors tagad pieņems galīgo lēmumu saistībā ar izvirzītajām apsūdzībām. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās