foto: Aventurier Patrick/Abaca/Sipa US/ Vida Press
Tramps nosaucis Merkeli par "muļķi" - atklātībā nāk skandalozas telefonsarunas starp pasaules līderiem
2020. gada 30. jūnijs, 16:12

Tramps nosaucis Merkeli par "muļķi" - atklātībā nāk skandalozas telefonsarunas starp pasaules līderiem

Jauns.lv

Amerikāņu masu mediji uzzinājuši par skandalozām Donalda Trampa telefonsarunām ar pasaules līderiem. Sarunu laikā ASV prezidents plātījies par savu ģenialitāti un bārstījies ar apvainojumiem, 30. jūnijā vēsta "CNN".

Medijs norāda, ka Tramps telefonsarunās ar pasaules līderiem bieži vien nebija sagatavojies nopietniem jautājumiem, kā arī apvainoja ASV ciešu sabiedroto valstu līderus, sevišķi sievietes.

Lielibritānijas premjerministrei Terēzai Mejai viņš sacījis, ka viņa ir vāja un viņai trūkst drosmes, bet Vācijas kancleri Angelu Merkeli Tramps nosaucis par "muļķi".

"Dažas no lietām, ko viņš teica Angelai Merkelei ir neticamas: viņš nosauca viņu par "muļķi" un apvainoja tajā, ka atrodas Krievijai kabatā... Viņš ir ļoti nežēlīgs (šajās telefonsarunās) ar tiem, kurus uzskata par vājiem, bet vājš pret tiem, pret kuriem vajadzētu būt stingram," sacījis viens no izdevuma avotiem.

Pēc avota teiktā, Tramps telefonsarunu laikā bieži ņirgājies un apvainojis citu sabiedroto valstu līderus, tostarp Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un Austrālijas premjeru Skotu Morisonu.

Telefonsarunu laikā ar Saūda Arābijas karalisko mantinieku Muhamedu Salmanu un Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu Tramps bieži plātījies ar saviem "sasniegumiem" prezidenta amatā: "Tramps pastāvīgi plātījās ar savu bagātību, ģenialitāti, lielajiem panākumie un savu priekšteču idiotismu." 

Par Buša jaunākā un Obamas neveiksmēm Tramps īpaši priecājies telefonsarunās ar Turcijas prezidentu Erdoganu, kurš zvanījis viņam visbiežāk no citiem.

Tramps Korejas demilitarizētajā zonā tiekas ar Kimu

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien Korejas demilitarizētajā zonā ticies ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, un abu līderu tikšanās ilgusi 50 ...

gallery icon
35

"Viņš turpina ticēt, ka spēj apburt vai iebiedēt praktiski jebkuru valsts līderi un piemērojas savai paša dienaskārtībai, nevis tai, ko daudzi no viņa vecākajiem padomnieki uzskata par nacionālām interesēm," teikts rakstā.

Raksta autors ir žurnālists Karls Bernšteins, kurš 1972. gadā ieguva galveno lomu "Votergeitas skandālā", kas noveda pie ASV prezidenta Ričarda Niksona atkāpšanās.

Autors apgalvo, ka raksts tapis pēc vairāku mēnešu sarunām ar Baltā nama un specdienestu ierēdņiem, kuri piedalījās sarunās vai bija iepazinušies ar to atšifrējumiem. 

Makrons un Tramps tiekas Elizejas pilī

Francijas prezidents Emanuels Makrons un viņa ASV kolēģis Donalds Tramps sestdien mēģināja mazināt iespaidu par asajām domstarpībām starp abiem līderiem ...

gallery icon
39