foto: Facebook
Krievijas telekanāla “Rossija” žurnālists, protestējot pret Putina režīmu, pamet darbu
Krievijas valsts televīzijas ziņu raidījuma “Vesti” Krasnojarskā vadītājs Vladimirs Žarikovs uzrakstījis atlūgumu, jo viņam nav pieņemams neprāts, kas pašlaik notiek saistībā ar balsošanu par izmaiņām Krievijas Federācijas konstitūcijā.
Pasaulē
2020. gada 1. jūlijs, 04:09

Krievijas telekanāla “Rossija” žurnālists, protestējot pret Putina režīmu, pamet darbu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Kremļa kontrolētā Krievijas telekanāla “Rossija” Krasnojarskas ziņu raidījumu “Vesti” vadošais žurnālists Vladimirs Žarinovs pašreiz notiekošo balsošanu par izmaiņām Krievijas Federācijas konstitūcijā nosaucis par “vēsturisku noziegumu” un uzrakstījis atlūgumu.

Demokrātijas parodija Krievijā: vēlēšanu iecirkņi visneiedomājamākajās vietās

Vēlēšanu iecirkņi Krievijā, kurā mūsu kaimiņzemes pilsoņi aicināti balsot par izmaiņām Krievijas konstitūcijā, kas ļaus Vladimiram Putinam vēl 16 gadus ...

gallery icon
18

Šis gadījums kaimiņvalstī izraisījis plašu rezonansi, jo tik atklāta “pārbēgšana” no Kremļa propagandistu pulka uz pretējo nometni ir salīdzinoši reta. Žarinovs savā “Facebook” profilā ierakstījis:

“Uzrakstīju atlūgumu. Aizeju ar dīvainu sajūtu. Septiņus gadus veidoju ziņu sižetus par aktuālām tēmām, gatavoju reportāžas no notikuma vietas, vadīju ziņu raidījumus un centos būt objektīvs.

Piketos Maskavā pieprasa godīgas vēlēšanas

Krievijas galvaspilsētā Maskavā sestdien notika vairāki individuālie piketi, kuros pieprasīja godīgas vēlēšanas un izbeigt politiskās represijas.

gallery icon
21

Bet tas, kas notiek tagad, ir ārpus manas saprašanas. Konstitūcijas grozījumi ir vēsturisks noziegums. Apšaubāmas viktorīnas (viens no organizatoriem, piedodiet, Krievijas juristu asociācija), kaut kādas dāvanas bērniem… (lai panāktu, ka pilsoņi dodas balsot – Jauns.lv) 

Godīgi sakot, es esmu nomākts bezcerībā, kad reģionālie deputāti kopā ar pārējiem tautas ievēlētajiem deputātiem no visas valsts apstiprināja grozījumus. Sapratu, ka tiem, kuri balsoja par grozījumiem, pašcieņas jēdziens ir tikai vārds no citas realitātes. Deputāti nerūpējas par saviem vēlētājiem, kas ir šodienas demokrātijas būtība, bet gan pārdod paši savu nākotni... Mani vienkārši nogalina tas, ka tas viss notiek pilnīgi normāli.

Es nevaru piekrītoši māt ar galvu un nevaru teikt: “Jā, viss jau ir izlemts”, “No mums nekas nav atkarīgs”. Līdzšinējā savā karjerā neesmu atbalstījis destruktīvas darbības, un to negribu darīt arī tagad.

Vienīgais veids, kā nepiedalīties šajā trakumā, ir pamest “Vesti”. Un, protams, es neiešu balsot”.

Jauns.lv jau rakstīja, ka Krievijā vēlēšanu iecirkņi, kuros mūsu kaimiņzemes pilsoņi aicināti balsot par izmaiņām Krievijas konstitūcijā, kas ļaus Vladimiram Putinam vēl 16 gadus ieņemt Krievijas Federācijas prezidenta amatu, pārvērtušies par demokrātijas traģikomēdiju. Tā saucamie vēlēšanu iecirkņi vārda tiešā nozīmē ierīkoti pļavas vidū, automašīnu bagāžniekos, uz parka soliņiem...