foto: LETA
Lietuvā ar Covid-19 inficējies vēl viens cilvēks; Igaunijā neviena jauna slimības gadījuma
2020. gada 29. jūnijs, 11:20

Lietuvā ar Covid-19 inficējies vēl viens cilvēks; Igaunijā neviena jauna slimības gadījuma

Jauns.lv / LETA

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vienam cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta kopumā 1816 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 1629 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 418 368 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 78 cilvēks , bet vēl desmit ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus. Izveseļojušies 1512 cilvēki.

Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu nav atklāta nevienam cilvēkam,  pirmdien paziņoja Veselības departaments.

Kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā ir 1987.

Arī nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 69 cilvēki.

1386 cilvēkiem slimības vēsture slēgta, un tas nozīmē, ka viņi ir izveseļojušies. Vēl 432 cilvēkiem pozitīvs jaunā koronavīrusa tests bijis pirms vairāk nekā 28 dienām, viņi neatrodas slimnīcā un gaida apstiprinājumu par izveseļošanos.

Pavisam Igaunijā veiktas 106 022 analīzes nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Svētdien veikta 351 analīze. Pieci pacienti ārstējas slimnīcās, vienam no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.