foto: AP/Scanpix
Ukrainas pirmā lēdija inficējusies ar Covid-19
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ar sievu Olenu Zelensku.
Pasaulē
2020. gada 12. jūnijs, 21:37

Ukrainas pirmā lēdija inficējusies ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska piektdien pavēstīja, ka viņai veiktā Covid-19 testa rezultāts ir pozitīvs.

42 gadus vecā Zelenska arī apliecināja, ka dzīvesbiedra prezidenta Volodimira Zelenska un viņu divu bērnu testu rezultāts ir negatīvs.

"Esmu saņēmusi pozitīvu Covid-19 testa rezultātu," sociālajā tīklā "Facebook"  norādīja Zelenska.

Ceturtdien Ukrainas varasiestādes atzina, ka, valstij mazinot pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, jauno inficēšanās gadījumu skaits ir satraucošs.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Ukrainā sasniedzis 870, bet inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta 29 753 cilvēkiem, liecina līdz piektdienai apkopotie dati.

Ukrainas prezidents mudinājis amatpersonas viest skaidrību par to, kāpēc no jauna strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits.

"Vienīgi drošības pasākumu ievērošana pasargās mūs no saslimšanas draudiem un paglābs ekonomiku no karantīnas," norādīja Zelenskis.

Pirmā lēdija apliecināja, ka jūtas labi un ievēro pašizolāciju.

Viņa atzina, ka pozitīvs testa rezultāts bijis pārsteigums, jo abi ar vīru centušies ievērot sociālās distancēšanās noteikumus un sevi aizsargāt.

42 gadus vecais līderis izpelnījās nopēlumu, kad pagājušajā nedēļā Hmeļnickas apmeklējuma laikā ieradās kafejnīcā bez maskas.

Daži eksperti skaidro, ka jauno inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis, jo palielinājies Covid-19 testu skaits.

Karantīnas ierobežojumi pakāpeniski tika mazināti maija beigās un jūnija sākumā, atsākot sabiedriskā transporta, arī metro, tālsatiksmes un tuvo reisu vilcienu, kustību.

Iekšzemes lidojumi atsākās 5.jūnijā, bet pirmdien tiks atsākta starptautiskā aviosatiksme.