Pasaulē
2020. gada 26. maijs, 07:35

Čīlē slimnīcas netiek galā ar Covid-19 pacientu daudzumu, kuru skaits turpina pieaugt

Jauns.lv / LETA

Čīlē pirmdien tika reģistrēts rekordliels jaunu Covid-19 infekcijas gadījumu skaits 24 stundu laikā - 4895, un starp inficētajiem ir sabiedrisko darbu ministrs Alfredo Moreno.

Veselības aizsardzības iestādes paziņoja, ka pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti arī 43 nāves gadījumi, kas saistīti ar jauno koronavīrusu.

Moreno paziņoja, ka viņš ir starp saslimušajiem.

"Es tiku informēts, ka Covid-19 tests, kas man tika veikts pirms dažām dienām, ir pozitīvs," Moreno ierakstīja tviterī, piebilstot, ka viņam līdz šim nav izpaudušies šīs slimības simptomi.

foto: Ekrānuzņēmums
Mediķi transportē Covid-19 pacientu.

62 gadus vecais ministrs jau bija ievietojis sevi karantīnā pēc tam, kad vienam no viņa personāla darbiniekiem Covid-19 tests bija pozitīvs.

Trim citiem ministriem, kas bija sākuši paškarantīnu pēc kontaktiem ar inficētiem cilvēkiem, testi izrādījās negatīvi un viņi atsāka darbu.

Čīle pagājušajā nedēļā pieredzēja inficēšanās gadījumu skaita krasu pieaugumu, kas pamudināja valdību noteikt karantīnu galvaspilsētai Santjago.

Senāts pagājušajā nedēļā tika slēgts pēc tam, kad trim senatoriem koronavīrusa testi bija pozitīvi. Senāta sēdes tika rīkotas ar videokonferences starpniecību.