foto: REUTERS/SCANPIX
Zviedrijā no Covid-19 mirušo skaits pārsniedzis 4000
Atšķirībā no citām valstīm Zviedrija nav īstenojusi ārkārtējus pārvietošanās ierobežojumus.
Pasaulē
2020. gada 25. maijs, 16:51

Zviedrijā no Covid-19 mirušo skaits pārsniedzis 4000

Jauns.lv / LETA

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Zviedrijā pārsniedzis 4000, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zviedrijas Sabiedrības veselības aģentūra ziņo, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 33 843 cilvēkiem, un 4029 pacienti miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Zviedriju līdzīgi kā daudzas citas valstis visā pasaulē skāris jaunais koronavīruss, taču atšķirībā no citām Ziemeļvalstīm un pārējās Eiropas, Zviedrija nav īstenojusi ārkārtējus pārvietošanās ierobežojumus.

foto: REUTERS/SCANPIX
Atšķirībā no citām valstīm Zviedrija nav īstenojusi ārkārtējus pārvietošanās ierobežojumus.

Tā vietā Stokholma aicinājusi pilsoņus uzņemties atbildību un ievērot sociālās distancēšanās vadlīnijas. Tiesa, ieviesti arī daži ierobežojumi, piemēram, aizliegts pulcēties vienkopus vairāk nekā 50 personām un apmeklēt veco ļaužu aprūpes namus.

Taču bērni līdz 16 gadu vecumam turpina doties uz skolu, kafejnīcas, bāri un restorāni ir atvērti un uzņēmumi turpina darbu.

Zviedrijas reakcija uz pandēmiju ir izpelnījusies kritiku, taču Pasaules Veselības organizācija (PVO) to arī izvirzījusi par iespējamo nākotnes modeli.

Pasaulē ir pauze, bet zviedri bauda dzīvi. Ainiņas Stokholmā marta beigās (2020. gads)

gallery icon
17

Šķiet, ka Zviedrijas stratēģija palīdzējusi mazināt kaitējumu, kuru pandēmija nodarījusi tautsaimniecībai, un Zviedrijas ekonomikas izaugsmes temps pirmajā gada ceturksnī piedzīvojis daudz mazāku kritumu nekā kaimiņos esošajā Dānijā un Norvēģijā.