foto: AFP/Scanpix
Covid-19 uzliesmojumu dēļ īsi pēc atvēršanas slēgtas vairākas skolas Francijā
2020. gada 18. maijs, 23:17

Covid-19 uzliesmojumu dēļ īsi pēc atvēršanas slēgtas vairākas skolas Francijā

Jauns.lv

Tikai nedēļu pēc tam, kad trešdaļa franču skolēnu atgriezušies skolās, izglītības ministrs Žans Mišels Blankērs paziņojis, ka aptuveni 70 jauni Covid-19 gadījumi valstī saistāmi tieši ar skolām, ziņo "The Independent".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valdībai atceļot vairākus Covid-19 ierobežojošos pasākumus, vairākas sākumskolas tika atvērtas jau pagājušajā nedēļā, bet vēl 150 000 vidusskolnieku mācības atsāka šodien. Sākotnēji šis solis daudziem radīja atvieglojumu - tūkstošiem izsmeltu vecāku beidzot varēja atgūties no smagā tālmācības posma. Tomēr Francijas izglītības ministrs Blankērs pirmdien radīja trauksmi, Francijas radio "RTL" paziņojot, ka atgriešanās skolās bērniem radījusi jaunas inficēšanās briesmas.

Ministrs pavēstīja, ka Covid-19 uzliesmojuma dēļ nekavējoties slēgtas vairākas skolas. Francijas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka valsts ziemeļu daļā slēgtas septiņas skolas.

Šie notikumi norāda uz nestabilo situāciju, kādā nonākusi Francijas valdība, cenšoties gan pārliecināt sabiedrību par valsts veiksmīgajām vīrusa apkarošanas metodēm, gan apdomīgi un ātri reaģēt, lai aizsargātu sabiedrības veselību.

Koronavīrusa krīze Francijas pludmales ciematu pārvērtusi par spoku pilsētu

La Baule-Escoublac pludmalēs Francijas Atlantijas okeāna daļas piekrastē savulaik rosījās cilvēku pūļi, kuri lielā skaitā apmeklēja kafejnīcas un vietējos veikaliņus. ...

gallery icon
34

Blankērs nav norādījis, vai Covid-19 konstatēts starp skolotājiem vai skolēniem. Ņemot vērā, ka vīrusa inkubācijas periods ir vairākas dienas, cilvēki, visticamāk, ir inficējušies pirms skolu atkal atvēršanas, viņš sacīja.

Francijā pagājušajā nedēļā tika atvērti apmēram 40 000 pirmsskolu un sākumskolu. Katrā klasē drīkst atrasties 15 bērni. Kā stāsta izglītības ministrs, atpakaļ uz skolu devušies apmēram 30% Francijas skolēnu. Pārējie nolēmuši turpināt mācības attālināti.

Šonedēļ vidusskolas tiek atvērtas reģionos, kas mazāk cietušas no pandēmijas. Skolas Parīzē paliek slēgtas.

Ar Covid-19 līdz šim Francijā saslimuši vairāk nekā 179 tūkstoši cilvēku. Ar slimību miruši 28 111 cilvēki.

Skolēni un studenti visā pasaulē pandēmijas laikā mācās no mājām

Covid-19 pandēmijas laikā daudzas valstis pieņēmušas slēgt izglītības iestādes, mācības vadot attālināti. Šobrīd no mājām mācās skolēni visdažādākajās pasaules vietās.

gallery icon
35
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās