foto: Ekrānuzņēmums
Migrantu nometnē Grieķijas Samas salā stīda dēļ izcēlies ugunsgrēks
Ugunsgrēka dēļ bez pajumtes palikuši aptuveni 200 migranti.
Pasaulē
2020. gada 27. aprīlis, 12:59

Migrantu nometnē Grieķijas Samas salā stīda dēļ izcēlies ugunsgrēks

Jauns.lv / LETA

Migrantu nometnē Grieķijas Samas salā svētdien izcēlies ugunsgrēks, un bez pajumtes palikuši aptuveni 200 migranti, pirmdien paziņojusi Grieķijas Migrācijas ministrijas amatpersona.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziņu par cietušajiem nav.

Ugunsgrēks sācies svētdienas vakarā nometnes iemītnieku strīda rezultātā, atklāja amatpersona.

Migrantu nometne Samā ir pārpildīta. Tā paredzēta mazāk nekā 650 iemītniekiem, bet patlaban tajā izmitināti gandrīz 7000 cilvēku.

foto: Ekrānuzņēmums
Ugunsgrēka dēļ bez pajumtes palikuši aptuveni 200 migranti.

Grieķijas valdība plānoja pārvietot no nometnēm salās uz iekšzemi vairāk nekā 2300 patvēruma meklētājus, tostarp gados vecākus cilvēkus un tos, kas ir saslimuši, taču šī iecere atlikta, baidoties par imigrantu iespējamo inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Migrantu nometnēs Lesbas, Samas, Hijas, Leras un Kosas salās nav reģistrēts neviens inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, bet saslimšanas gadījumi konstatēti divās migrantu nometnēs netālu no Atēnām.

Šomēnes ugunsgrēks izcēlās arī nometni Hijā. Ugunsgrēks sākās nekārtību laikā pēc tam, kad nometnē nomira kāda 47 gadus veca sieviete no Irākas. Nometnes iedzīvotāji vainoja viņas nāvē jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. Amatpersonas to noliedza.