foto: Ekrānuzņēmums
Pēc 2 mēnešu prombūtnes uzradies žurnālists, kurš Uhaņā centās brīdināt par Covid-19
Žurnālists Lī Zehua par sevi nebija devis nekādu ziņu kopš 26. februāra, kad viņu aizturēja drošības aģenti.
Pasaulē
2020. gada 23. aprīlis, 19:48

Pēc 2 mēnešu prombūtnes uzradies žurnālists, kurš Uhaņā centās brīdināt par Covid-19

Jauns.lv

Pēdējoreiz žurnālistu Lī Zehua redzēja februāra beigās. Toreiz vīrietis vadīja tiešraidi, kas aprāvās ar Ķīnas valdības aģentu ielaušanos viņa dzīvoklī.

25 gadus vecais žurnālists no Uhaņas agrāk strādāja valdībai piederošajā CCTV kanālā. Viņš bija viens no trim cilvēkiem, kuri 2020. gada sākumā centās informēt sabiedrību par jaunā koronavīrusa uzliesmojumu. 26. februārī vīrietis vadīja tiešraidi, kas noslēdzās ar to, ka drošības dienesta darbinieki ielaužas viņa dzīvoklī. Tā bija pēdējā reize, kad viņu kāds redzēja. Gandrīz pēc divu mēnešu ilgas pazušanas Zehua atkal publicējis video, kurā pastāstīja, kas ar viņu īsti bija noticis.

foto: Ekrānuzņēmums
Žurnālists Lī Zehua par sevi nebija devis nekādu ziņu kopš 26. februāra, kad viņu aizturēja drošības aģenti.

Lī pastāstīja, ka visu šo laiku valdība viņu piespiedu kārtā turējusi karantīnā. Dažas stundas pirms aizturēšanas, kad viņš braucis pa vienu no Uhaņas rajoniem, pie žurnālista piebraucis balts apvidus auto un vīrietis no salona viņam pavēlējis apstāties. Lī pārņēmusi panika, un viņš aizbēdzis no saviem vajātājiem, lai patvertos savā dzīvoklī. Tur žurnālists sēdējis ar izslēgtām gaismām un drošības pēc ieslēdzis tiešraidi. Pēc trim stundām pie viņa ieradušies trīs vīrieši, kuri stādījušies priekšā kā drošības dienesta darbinieki.

Cilvēki steidzas pamest tikko atvērto Uhaņu

Uhaņa, kur decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums, trešdien beidzot atvērta un cilvēkiem atļauts atstāt pilsētu, ja viņi ir veseli, paziņojušas Ķīnas ...

gallery icon
34


Vīrieši nogādāja Lī policijas iecirknī, kur viņu veselu diennakti pratināja. Zehua apgalvo, ka viņam izvirzīja apsūdzības par sabiedriskās kārtības traucēšanu. Vēlāk valdības pārstāvji nolēmuši tomēr šīs apsūdzības neizvirzīt, bet paziņoja, ka žurnālists ir jāievieto karantīnā, jo viņš apmeklējis epidēmijas skartās vietas.

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24

Lai arī Lī ir atbrīvots, joprojām nav zināms, kas noticis ar vēl diviem cilvēkiem, kuri tāpat kā viņš centās brīdināt par Covid-19, vēsta "Daily Mail".