foto: AFP/Scanpix
Grieķija Covid-19 ierobežošanai pārvietos migrantus no nometnēm salās uz iekšzemi
Migrantu pārvietošana sāksies 19.aprīlī un ilgs aptuveni divas nedēļas.
Pasaulē
2020. gada 16. aprīlis, 15:37

Grieķija Covid-19 ierobežošanai pārvietos migrantus no nometnēm salās uz iekšzemi

Jauns.lv / LETA

Grieķija šomēnes sāks pārvietot simtiem patvēruma meklētāju no pārpildītajām nometnēm Egejas jūrā uz iekšzemi, lai pasargātu viņus no inficēšanās ar jauno koronavīrusu, ceturtdien paziņojusi Grieķijas Migrācijas ministrija.

No nometnēm salās uz dzīvokļiem, viesnīcām un citām nometnēm kontinentālajā Grieķijā plānots pārvietot 2380 seniorus un citus patvēruma meklētājus, kuriem ir lielāks risks saslimt ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Varasiestādes paziņoja, ka migrantu pārvietošana sāksies 19.aprīlī un ilgs aptuveni divas nedēļas. Plašāka informācija par šo operāciju tiks atklāta vēlāk.

Ministrija migrantu pārvietošanu nodēvēja par papildus aizsardzības pasākumiem, kuru mērķis ir samazināt jaunā koronavīrusa uzliesmojumu risku.

Sadursmes starp Grieķijas policiju un nelegālajiem imigrantiem

Uz Grieķijas un Turcijas robežas izcēlušās sadursmes starp Grieķijas policiju un nelegālajiem imigrantiem, kas mēģina nelikumīgi šķērsot robežu, lai iekļūtu ...

gallery icon
11

Pārvietoto vidū būs 200 patvēruma meklētāji, kas vecāki par 60 gadiem, un viņu ģimenes, kā arī 1730 cilvēki ar dažādām saslimšanām un viņu ģimenes locekļi, liecina ministrijas sniegtā informācija.

Migrantu nometnēs Lesbas, Samas, Hijas, Leras un Kosas salās nav reģistrēts neviens inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, bet saslimšanas gadījumi konstatēti divās migrantu nometnēs netālu no Atēnām.

Migranti ierodas Grieķijai piederošajā Lesbas salā

gallery icon
17

Piecās Grieķijai piederošās Egejas jūras salās Turcijas tuvumā migrantu nometnēs, kas paredzētas mazāk nekā 6100 cilvēku uzņemšanai, mīt vairāk nekā 36 000 cilvēku.

Grieķijā kopumā atrodas aptuveni 100 000 patvēruma meklētāju.

Šonedēļ darboties sāka arī programma, kas paredz pārvietot nepilngadīgus migrantus no nometnēm Grieķijas salās uz citām Eiropas valstīm.