foto: EPA/Scanpix
Pāvestam ir savs variants, kāpēc cilvēce sodīta ar Covid-19
Pāvests Francisks
2020. gada 8. aprīlis, 14:07

Pāvestam ir savs variants, kāpēc cilvēce sodīta ar Covid-19

Jauns.lv

Romas katoļu baznīcas galva, pāvests Francisks izteicis savu viedokli, kāpēc, viņaprāt, pasaule piedzīvo Covid-19 pandēmiju, ziņo CNN.

Pāvests uzskata, ka pandēmija ir "dabas atbilde" uz cilvēku ignoranci pret klimata krīzi.

“Mēs iepriekš nereaģējām uz daļējām katastrofām. Kurš tagad runā par ugunsgrēkiem Austrālijā vai atceras, ka pirms 18 mēnešiem laiva varēja šķērsot Ziemeļpolu, jo visi ledāji bija izkusuši? Kurš tagad runā par plūdiem?" jautā pāvests. "Es nezinu, vai tā ir dabas atriebība, bet tā noteikti ir dabas atbilde."

Austrālijā notiek lielākā masveida evakuācija tās vēsturē

gallery icon
28

Tāpat pāvests informē, ka šobrīd veseļojas no bronhīta un vēl kvēlāk kā jebkad agrāk no savas mītnes Vatikānā lūdzas par cilvēci šajā "lielās nenoteiktības laikā". Katru otrdienu viņš dodoties uz grēksūdzi, lai lūgtu piedošanu par savu patmīlību. 

Pāvests Francisks aizvada Pūpolsvētdienas misi tukšā baznīcā

Klātesot vien pāris priesteriem, mūķenēm un baznīcas korim, Svētā Pētera bazilikā, Vatikānā, aizvadīta Pūpolsvētdienas mise.

gallery icon
22

Pāvests Francisks arī uzskata, ka bezpajumtnieki jāievieto karantīnā viesnīcās, nevis stāvvietās uz ielas, tādējādi atsaucoties uz fotogrāfijām no Lasvegasas. Šis ir brīdis, kad jāierauga nabadzīgos, kurus sabiedrība bieži vien uzskata par "izglābtiem dzīvniekiem", viņš sacīja.

Pieminot politiku, Romas pāvests brīdina, ka šobrīd strauji uzplaukst populisms, politiķiem sniedzot runas kā Ādolfam Hitleram 1933.gadā. "Mani uztrauc dažu politisko personu liekulība, runājot par krīzes pārvarēšanu, bada problēmām pasaulē, bet tai pat laikā ražojot ieročus," viņš sacīja.

Pāvests mudināja mājās esošos cilvēkus būt radošiem. “Rūpējieties par sevi nākotnei, kas nāks,” sacīja Francisks.

Vientulību raisoši skati pandēmijas plosītajā pasaulē

Kamēr pasaulē plosās Covid-19 pandēmija, lielākās pasaules pilsētas un vietas, kas ierasti bijušas pārpildītas ar tūristiem, tagad ir teju tukšas.

gallery icon
53