foto: Said Tsarnayev/TASS
Kārtības ieviešana Kadirova stilā jeb - Čečenijā ar pašizolācijas pārkāpējiem neauklējas
Čečenijas galva Ramzans Kadirovs.
Pasaulē
2020. gada 7. aprīlis, 06:23

Kārtības ieviešana Kadirova stilā jeb - Čečenijā ar pašizolācijas pārkāpējiem neauklējas

Jauns.lv

Čečenijas republikas prezidents Ramzans Kadirovs, kurš nereti izceļas ar visai autoritatīvām kārtības ieviešanas metodēm, vietējā televīzijas kanālā atzina, ka atbalsta tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju rīcību, piekaujot kādu iedzīvotāju, kurš pārkāpa pašizolācijas noteikumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

To Kadirovs pavēstīja tiešraidē sociālajā tīklā “Instagram”, bet fragments ar viņa vēstījumu vēlāk parādījās telekanālā “Groznija”, vēstī portāls “Meduza”.

Kadirovs skaidroja, ka piekautais vīrietis esot vairākas reizes pārkāpis vīrusa ierobežošanai noteiktā režīma noteikumus.

“Man vieglāk vienu piekaut, nekā tūkstošus apglabāt, tāpēc es arī izdomāju stingrus pasākumus. Kuru vajadzēs, sitīšu ar stekiem. Kuru vajadzēs, ielikšu cietumā, pagrabā, bet savu tautu aizstāvēšu,” paziņoja šīs musulmaņu apdzīvotās republikas līderis.

Video, kurā redzama vīrieša piekaušana Argunas pilsētā, tīmeklī parādījās 4. aprīlī. Vēlāk pats cietušais, viņa brālis un vēl divi citi vīrieši televīzijas sižetā atvainojās par savu rīcību. Tomēr Argunas policijas iecirkņa vadītājs Umars Džabrailovs pavēstīja, ka neatbalsta savu padoto izdarības solot viņus sodīt pēc tam, kad būs veikta dienesta pārbaude.

Jānorāda, ka Čečenijā ir vieni no stingrākajiem noteikumiem Krievijā, kas pieņemti, lai cīnītos ar jaunā koronavīrusa izplatību. Kadirovs no 5. aprīļa ierobežojis iebraukšanu un izbraukšanu uz kaimiņu reģioniem, tomēr Krievijas premjers Mihails Mišustins nākamajā dienā atgādināja, ka administratīvo reģionu robežu slēgšana ir ārpus reģionālo varu pilnvarām.

Kadirovs, ziņojot par savu lēmumu, pavēstījis, ka Čečenijā vairs neuzņems ielidojošos reisus, vilcienus un jebkuru autotransportu, izņemot ārkārtas situāciju dienesta automašīnas un transportus, kas piegādā pārtikas un medicīnas preces.

“Kurš grib atgriezties mājās, lai to izdara līdz 5. aprīlim. Pēc tam nelaidīšu,” paziņoja Kadirovs, kurš šādu lēmumu pieņēma īsi pēc pirmā Covid-19 izraisītā nāves gadījuma republikā.