foto: Facebook
Zēns ignorēja karantīnu un dauzījās ar draugiem, bet tēvs ar jaunu matu griezumu to ātri atrisināja
Mara Badahosa Kabido ar savu jaunāko brāli.
Pasaulē
2020. gada 4. aprīlis, 12:44

Zēns ignorēja karantīnu un dauzījās ar draugiem, bet tēvs ar jaunu matu griezumu to ātri atrisināja

Jauns.lv

Pirms pāris nedēļām Filipīnās tika ieviesta karantīna, lai apkarotu koronavīrusa infekcijas izplatīšanos. Protams, ka cilvēki, kuri nevēlas sēdēt mājās un ievērot noteikumus, ir visur. Katrs izvēlas savas metodes, kā tikt galā ar šādiem izgājieniem. Tā rīkojās arī kāds vīrietis, kurš nespēja ieskaidrot savam dēlam Covid-19 radītos draudus.

Kāda stūrgalvīga zēna tēvam bija apnicis savam jaunajam likumpārkāpējam skaidrot, kāpēc ir nedroši doties rotaļās ar draugiem uz ielas. Vīrietis šīs problēmas atrisināšanā piegāja ar radikālu metodi. Tā vietā, lai ilgi un neatlaidīgi izskaidrotu, kāpēc šobrīd ir svarīgi palikt mājās, vīrietis vienkārši atņēma bērnam jebkādu vēlmi rādīties cilvēkos un tikt pamanītam. Lai to izdarītu, viņam bija nepieciešams nazis un nedaudz radošuma.

foto: Facebook
Mazais puika pēc jaunās frizūras iegūšanas izplūda asarās.

Fotogrāfijās redzams, ka mazais puika ir izplūdis asarās, savukārt tēvs nepārprotami ir apmierināts ar panākto rezultātu. Tagad, kad zēna galvā mirdz svaigs skuvums, tēvs var būt mierīgs, jo bērns nekur no mājas neizies.

Ar fotogrāfijām dalījās zēna māsa Mara Badahosa Kabido. Soctīklos tās uzreiz tika pamanītas un "Facebook" lietotāji ar viņas ierakstu dalījušies jau vairāk nekā 60 000 reižu, bet komentāros tiek apspriesta skarbā metode.

foto: Facebook
Tēvs var būt mierīgs, jo tagad bērns nekur no mājas neizies.

"Es smejos, bet viņš izskatās tik nelaimīgs," raksta kāds ”Facebook” lietotājs.

"Tas ir par traku. Šķiet, zēns ir ļoti noskumis," atzīmē kāds cits soctīklu lietotājs.

foto: Facebook
Jaunajai frizūrai bija nepieciešams nazis un nedaudz iztēles.

Komentāros meitene paskaidroja, ka tēva rīcība nav kaut kāds nežēlīgs joks, bet gan ļoti reāls veids, kā pasargāt bērnu, kurš sava vecuma dēļ nespēj izprast situācijas nopietnību un potenciālās sekas – inficēšanos ar koronavīrusu.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte 16.martā plašu karantīnas pasākumu ietvaros lika nākamo mēnesi palikt mājās teju 60 miljoniem valsts lielākās salas iedzīvotāju.

"Visi paliks mājās un atstās savas mājas, tikai lai iegādātos pārtiku, medikamentus un citas pamatpreces, kas ir nepieciešamas izdzīvošanai tuvākajās dienās," uzrunā televīzijā sacīja Duterte. "Šajā sakarībā nevajag baidīties. Jūs varat iet laukā, lai nopirktu pārtiku."

foto: Facebook
Zēna tēvam bija apnicis savam jaunajam likumpārkāpējam skaidrot, kāpēc ir nedroši doties rotaļās ar draugiem uz ielas.

Filipīnās līdz šim ir apstiprināti 3094 infekcijas gadījumi un 144 nāves gadījumi no koronavīrusa slimības Covid-19. Valdība ir nākusi klajā ar 27,1 miljarda peso (471 miljona eiro) paketi slimnīcu finansēšanai cīņā pret Covid-19 un atbalsta sniegšanai uzņēmumiem ekonomiskās aktivitātes panīkuma laikā.