foto: Derbyshire Constabulary / SWNS
Lai atturētu tūristus no drūzmēšanās, britu "zilā lagūna" nokrāsota melna
Kaļķakmens karjers Bakstonā, Dārbišīrā
2020. gada 31. marts, 07:13

Lai atturētu tūristus no drūzmēšanās, britu "zilā lagūna" nokrāsota melna

Jauns.lv

Savu spozmi uz Covid-19 pandēmijas laiku zaudējis viens no tūristu un skaistu bilžu tīkotāju pieprasītākajiem objektiem Lielbritānijā - par "zilo lagūnu" iesauktais kaļķakmens karjers Bakstonā, Dārbišīrā, ziņo CNN.

Tā kā pat ārkārtējās situācijas izsludināšana valstī nespēja atturēt cilvēkus no šī objekta aplūkošanas, iejaukušies likumsargi. Šoreiz gan ne sodot, bet kliedējot vēlmi pēc unikālām bildēm. Izmantojot krāsvielas, ūdens tilpē padarīts drūmi tumšs. 

Britu "zilās lagūnas" pārvērtības tūristu atbaidīšanai

gallery icon

Lai gan ārēji dzidri zilais karjers šķiet tīrs un aicinošs, patiesībā šī vieta tikusi izmantota pat par izgāztuvi. "Brīdinājums! Piesārņots ūdens! Lagūna satur automašīnu vrakus, mirušus dzīvniekus, ekskrementus, gružus! Neejiet ūdenim tuvumā augstā pH līmeņa dēļ. Tas var izraisīt ādas un acu kairinājumus, kuņģa problēmas, sēnīšu infekcijas. Padomā! Vai jūs peldētos amonjakā vai balinātājā?" šādas brīdinājuma zīmes atrodamas tūristu iecienītajā vietā.

Tieši augstā piesārņojuma un pH līmeņa dēļ šī nav pirmā reize, kad ūdens "zilajā lagūnā" padarīts nepievilcīgi tumšs. Bakstonas likumsargi to regulāri cenšas iekrāsot, tādējādi mēģinot atturēt cilvēkus no peldēšanās ūdenī.

Covid-19 Lielbritānijā apstiprināta jau 19 772 cilvēkiem. Upuru skaits sasniedzis 1 228. Britu premjerministrs Boriss Džonsons paziņojis, ka 30 miljoniem mājsaimniecību Lielbritānijā izsūtīs paziņojumus ar aicinājumu cilvēkiem palikt mājās.